1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Metroul de Otopeni merge mai departe. Metrorex așteaptă oferte până pe 3 septembrie

Metrorex a finalizat etapa de evaluare a candidaturilor depuse pentru construirea secțiunii 1 Mai – Tokyo/ Băneasa a Magistralei 6 de metrou. Candidații selectați sunt așteptați să depună oferte până pe 3 septembrie.

12 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Pe 31 iulie 2020 s-a încheiat etapa de evaluare a candidaturilor depuse la licitația pentru structura de rezistență a primei secțiuni din Metroul de Otopeni.

În continuare, candidații selectați urmează să depună până pe 3 septembrie ofertele, ce vor fi evaluate până pe 30 aprilie 2021, potrivit informațiilor actuale din platforma de achiziții publice SEAP.

Astfel, este posibil ca anul viitor să avem în sfârșit un câștigător la licitația lansată de Metrorex în martie 2019.

Licitația se afla în impas în primăvara acestui an, când Metrorex a fost obligată de Curtea de Apel București să reevalueze oferta firmei elene Aktor, după ce anterior a exclus-o din procedură, selectând alți șase candidați pentru a merge mai departe în cursa pentru prima secțiune a Metroului de Otopeni.

Amintim că 10 candidaţi s-au înscris la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou, până la termenul limită din 25 iunie 2019.

Metrorex a publicat pe 15 martie anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Valoarea contractului este estimată la 1,27 miliarde de lei iar durata acestuia va fi de patru ani.

Contractul pentru secţiunea 1 Mai - Tokyo include lucrări de proiectare şi execuţie staţii şi tuneluri: Galerie la staţia 1 Mai existentă, Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația şi galeria Tokyo şi Tunel 1 Mai – Tokyo.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, cea mai importantă componentă fiind cea tehnică, cu o pondere de 60%, iar cea financiară va avea o pondere de 40%.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti. Noul tronson va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului a fost semnat un acord de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41,87 miliarde Yeni (circa 317 de milioane de euro).

Rămâne de văzut când va fi lansată la licitație și cea de-a doua secțiune, Tokyo/Băneasa – Aeroportul Otopeni, precum și ce sursă de finanțare a găsit Metrorex pentru continuarea proiectului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO