Metroul din Drumul Taberei. Ce progrese s-au înregistrat în ultima lună

Constructorii metroului din Drumul Taberei au făcut progrese în opt dintre cele 10 staţii ale tronsonului în ultima lună, după cum reiese din graficul privind stadiul lucrărilor, actualizat la data de 17 octombrie. Cel mai mare avans a fost înregistrat la staţia Eroilor 2.
Anemona Andone - mie, 19 oct. 2016, 21:03
Metroul din Drumul Taberei. Ce progrese s-au înregistrat în ultima lună

Sursa foto: Budan Andrei

Lucrările la structura de rezistenţă a tronsonului Eroilor-Râul Doamnei au avansat de la 81,65% în septembrie până la 84,09%, în octombrie.

ECONOMICA.NET prezintă progresele înregistrate în ultima lună pe primul tronson al Magistralei 5.

Cel mai mare progres a fost înregistrat din nou la Eroilor 2, unde lucrările la structura staţiei au avansat de la nivelul de 77% din 12 septembrie, la 85% în această lună. Lucrările la structura staţiei au mai avansat în ultima lună la Academia Militară, de la 80% la 81%.

O altă staţie unde au mai fost realizate progrese semnificative este Parc Drumul Taberei. Aici s-a lucrat la săpăturile în staţie, gradul de execuţie a acestora crescând de la 57% în septembrie la 62% în octombrie.

În patru dintre cele 10 staţii, constructorii s-au concentrat luna trecută pe refacerea suprafeţelor. Astfel, la Constantin Brâncuşi gradul de execuţie a lucrărilor de refacere a suprafeţelor a urcat de la 55% până la 57% , la Valea Ialomiţei de la 96% până la 97%, la Drumul Taberei 34 de la 45% până la 48% iar la Favorit de la 57% până la 59%.

În staţia Favorit s-a mai lucrat şi la devierea reţelelor, gradul de execuţie a acestor lucrări urcând de la 96% până a 97%.

Lucrări de deviere a reţelelor au fost efectuate şi la staţia Râul Doamnei, gradul de realizare a acestora fiind de 92% la 17 octombrie, faţă de 91% în 12 septembrie.

Singurele două staţii unde nu au fost constatate progrese în ultima lună sunt Romancierilor şi Orizont. Pe de altă parte, staţia Orizont ar putea fi prima staţie finalizată integral de pe secţiunea Eroilor-Râul Doamnei a Magistralei 5. Aici mai sunt de efectuat doar lucrări de refacere a suprafeţelor, gradul de execuţie a acestora fiind de 98%.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei își propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcţiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu reţeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureştean au inceput în 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. Cel mai recent termen anunţat de autorităţi pentru finalizarea lucrărilor este jumătatea anului viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox și va coordona activitatea echipei ...
Samsung unifică diviziile de telefoane mobile şi electronicele de consum
Samsung unifică diviziile de telefoane mobile şi electronicele de consum
Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat marţi înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ...
Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani
Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani
Veștile proaste continuă să vină pentru baronul oțelului Sanjeev Gupta, proprietarul GFG Alliance (Gupta Family Group) ...