1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Mexic vrea să cheltuie peste 300 miliarde de dolari pentru infrastructură în următorii şase ani

Mexic a prezentat un plan pe şase ani vizând investiţii de 4.000 de miliarde de pesos (316 miliarde de dolari) pentru construcţia a mii de kilometri de drumuri şi căi ferate, dezvoltarea infrastructurii telecom şi modernizarea porturilor, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

16 iul, 2013 | Mediafax

Investiţiile, planificate pentru 2013-2018, vor îmbunătăţi competitivitatea exportatorilor şi vor alimenta creşterea economică, a declarat preşedintele ţării, Enrique Pena Nieto.

Planul foarte ambiţios include investiţii ale statului, dar şi ale companiilor private, în transporturi, comunicaţii, precum şi compania petrolieră de stat Pemex, cea de electricitate şi cea de furnizare de apă potabilă.

"Cu o infrastructură mai bună, investiţii mai mari şi reforme ample, ţara noastră va putea creşte la potenţialul maxim", a spus Nieto, adăugând că infrastructura trage în jos competitivitatea ţării.

Preşedintele nu a detaliat cheltuielile din sectorul energetic, dar a afirmat că fonduri de 582 miliarde de pesos (46 miliarde de dolari) vor fi alocate pentru transporturi, iar 700 miliarde de pesos (55 miliarde de dolari) pentru telecomunicaţii.

Investiţiile ar putea fi chiar şi mai mari dacă legislativul Mexicului aprobă un plan de reformare a sistemului de taxe în septembrie, a adăugat preşedintele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO