1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Mexicul autorizează pe teritoriul său agenţi de securitate străini înarmaţi

Parlamentul mexican a aprobat joi o lege controversată care le permite agenţilor de securitate din alte ţări să poarte arme pe teritoriul Mexicului, iniţiativă criticată de stânga politică mexicană ce denunţă presiunile SUA, informează AFP.

24 apr, 2015 | Agerpres

Camera Deputaţilor a parlamentului mexican a adoptat cu 288 de voturi pentru, 82 contra şi nouă abţineri această reformă a legii privind armele de foc şi explozibililor, propusă de preşedintele Enrique Pena Nieto, scrie Agerpres.

Noile dispoziţii vor permite ca agenţii vamali străini, agenţi ai serviciilor de imigraţie externe şi cei care fac parte din serviciile de securitate în timpul vizitelor liderilor străini să dispună de un permis special pentru a purta arme cu un calibru de până la 40 de mm, în anumite locuri bine precizate.

Textul adoptat nu se referă la alte tipuri de agenţii de securitate străine, în principal din SUA, care colaborează cu autorităţile mexicane în lupta contra puternicelor carteluri de droguri din Mexic.

Partidul Revoluţiei Democratice (PRD, stânga) a estimat că în realitate reforma răspunde lipsei de încredere din partea guvernului SUA în forţele de securitate mexicane cu privire la cei peste 3.000 de kilometri de frontieră comună.

Această graniţă, traversată anual de 350 de milioane de persoane, este locul de trecere a imigranţilor ilegali şi drogurilor către SUA şi, în sens invers, a armelor şi banilor spre Mexic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO