1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

MFE nu va mai finanţa proiecte din fonduri europene fără niciun fel de utilitate

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va mai finanţa proiecte din fonduri europene fără niciun fel de utilitate pentru comunitate, a declarat ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la finalul unei conferinţe organizate de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

24 mar, 2014 | Agerpres

'Nu vom mai finanţa proiecte gen parcuri sau obiective fără niciun fel de utilitate pentru comunitatea respectivă. Clar nu vom mai finanţa. Banii trebuie duşi către zonele cu impact în economie. La fel şi în mediul privat. Nu vom finanţa orice tip de afacere privată. Trebuie să insistăm foarte mult pe zona de producţie a mediului privat, care într-adevăr va conta în economie. Altfel vom ajunge la un nivel de absorbţie mult mai ridicat decât ceea ce avem astăzi', a spus Teodorovici.

Acesta a afirmat că pe POSDRU au rămas economii care ar putea fi utilizate către zonele unde indicatorii n-au fost atinşi.

'La POSDRU mai avem şi nişte economii pe care vrem să le utilizăm în principal către zonele unde indicatorii n-au fost atinşi în Programul Operaţional şi să evităm corecţii financiare din partea Comisiei Europene, poate să punem economiile către zonele unde acei indicatori trebuie să fie atinşi, tot în POSDRU', a arătat ministrul Fondurilor Europene în cadrul conferinţei.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO