MFE: Proiectele eligibile depuse în cadrul POS CCE începând cu 2011 încep să fie finanţate

Aproximativ 40 de contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), Axa prioritară 1 "Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient", au fost semnate joi la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Economica.net - joi, 05 sept. 2013, 19:09
MFE: Proiectele eligibile depuse în cadrul POS CCE începând cu 2011 încep să fie finanţate

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene remis AGERPRES, valoarea totală a celor 40 de contracte se ridică la aproape 72 milioane de lei.

În zilele de joi şi vineri vor fi semnate în întreaga ţară aproximativ 200 de contracte de finanţare în cadrul Axei 1 „Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient” POS CCE.

Proiectele semnate în aceste zile au fost depuse începând cu anul 2011, însă evaluarea tehnico-financiară a fost realizată în luna august a acestui an.

Pentru evaluarea cererilor de finanţare menţionate, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE un număr de aproximativ 170 de experţi din mediul privat.

Evaluarea cererilor de finanţare într-un timp cât mai scurt a permis semnarea contractelor de finanţare în aceste zile, iar beneficiarii vor primi finanţările alocate şi vor putea începe implementarea proiectelor.

În cadrul Axei 1 „Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient” POS CCE au fost depuse începând cu anul 2011 aproximativ 4.000 cereri de finanţare pentru care nu a fost făcută evaluarea tehnico-financiară până la începutul lunii august 2013.

Aceste cereri de finanţare au fost depuse în cadrul unor apeluri în valoare de aproape 360 milioane de euro, iar valoarea totală a proiectelor depuse a fost de 1,2 miliarde de euro.

În luna august 2013, experţii din mediul privat au început evaluarea tehnico-financiară a aproape 2.000 de cereri de finanţare, cele care au fost depuse în cadrul operaţiunilor cu cele mai mari alocări financiare.

Din acestea, au fost deja evaluate 1.029 de cereri de finanţare, circa 940 au fost admise, iar contractele de finanţare aferente urmează să fie semnate în luna august.

Valoarea cererilor de finanţare declarate deja eligibile este de aproximativ 160 milioane de euro.

Procesul de evaluare a cererilor de finanţare urmează să fie finalizat până la data de 15 septembrie 2013.

În paralel, pentru a fi finanţate toate proiectele depuse în cadrul Axei prioritare 1 POS CCE şi care vor primi punctajul minim prevăzut în „Ghidul solicitantului” publicat în cazul fiecărui apel în parte, Guvernul României a decis realocarea de fonduri în valoare de aproximativ 110 milioane de euro de la Axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice” POS CCE.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...