MFE vrea lansarea a peste 80% din suma alocată pentru 2014-2020, în perioada aprilie – septembrie

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) are în vedere lansarea, în perioada aprilie - septembrie, a peste 80% din suma alocată prin programele europene 2014 - 2020, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.
Economica.net - lun, 28 mart. 2016, 09:37
MFE vrea lansarea a peste 80% din suma alocată pentru 2014-2020, în perioada aprilie - septembrie

‘În perioada aprilie-septembrie intenţionăm să lansăm peste 80% din suma alocată prin programele europene pentru 2014-2020. Azi lansăm ghidul solicitantului privind infrastructura integrată de apă şi apă uzată şi a primelor patru apeluri de propuneri de proiecte aferente Axei prioritare 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor’, a spus Răducu.

Ea a precizat că Ghidul solicitantului privind infrastructura integrată de apă şi apă uzată are în vedere finanţarea de proiecte în valoare totală de peste 3 miliarde euro.

Ministerul de resort a anunţat, luni, că aplicaţia IT, MySMIS, pentru depunerea online a proiectelor europene poate fi folosită de beneficiari.

‘Aplicaţia IT poate fi utilizată de potenţialii beneficiari, care pot începe înscrierea în sistem şi înscrierea de noi apeluri, din această săptămână. De azi aplicaţiile sunt primite electronic prin sistemul IT. Aceasta este o reformă foarte importantă pe care dorim să o aplicăm în ceea ce priveşte gestionarea programelor’, a spus Răducu.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat public, luni, modulul pentru cererea de finanţare în cadrul aplicaţiei pentru depunerea online a proiectelor europene.

Această aplicaţie IT a fost elaborată de MFE, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
ROBOR la trei şi şase luni continuă să crească şi ating, din nou, cele mai mari valori din primavara anului trecut ...
Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium
Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium
Oficialii producătorului de componente auto Brembo au anunțat lansarea Sensify, un nou sistem de frânare care funcționează ...
Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră
Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră
Marea Britanie va majora din aprilie 2022 cu 6,6% salariul minim pentru cei cu vârsta de 23 de ani şi peste, de la 8,91 ...