1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

MFE vrea să angajeze IT-işti plătiţi cu 1.500-2.000 de euro din Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să angajeze 13-15 IT-işti care să contribuie la realizarea sistemului informatic MySMIS, pe un salariu de 1.500 - 2.000 de euro, a anunţat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, într-o conferinţă de presă.

22 dec, 2016 | Agerpres

"Este vorba de o echipă internă. Se vor angaja individual programatori, care nu vor fi funcţionari publici, pentru că este greu să găsim în interiorul instituţiei publice abilităţi de genul acesta. Vom avea personal contractual pe durată determinată. Este vorba despre o unitate de implementare pe care vrem să o facem şi care să contribuie la dezvoltarea modulelor. Nivelul de salarizare va fi conform grilei pe care o avem în POAT (Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică - n. r.). E mai bine, comparativ cu un salariu normal din administraţie, însă nu e, poate, la cel mai înalt nivel din piaţă pe zona de IT', a spus Dinu.

Potrivit reprezentanţilor MFE, salariul va fi în jur de 1.500 - 2.000 euro, acesta fiind plătit prin POAT.

În acest moment sunt operaţionale trei module din cele opt ale aplicaţiei MySMIS.

În timpul mandatului Aurei Răducu, Ministerul Fondurilor Europene a lansat primele module ale aplicaţiei pentru depunerea online a proiectelor europene în luna martie.

'Versiunea 1.0 Beta a MySMIS funcţionează din 1 martie 2016. Această versiune a fost în testare internă şi testare publică. În perioada actuală se reţin cerinţele justificate şi se remediază bug-urile (nefuncţionalităţile). Avem intenţia ca în 28 martie să putem anunţa ca fiind lansat public modulul de depunere a cererii de finanţare. În acest sens, sunt funcţionale două module: un modul back-office - 'Definire apel', respectiv un modul front-office - 'Depunere Cerere de finanţare', au declarat, la acea vreme, pentru AGERPRES, reprezentanţii ministerului.

Aplicaţia pentru depunerea online a proiectelor europene a fost testată de peste 1.000 de utilizatori în perioada 8-18 martie.

Această aplicaţie IT a fost elaborată de MFE, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.

Prin implementarea aplicaţiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene răspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 - 2020.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO