1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

MFE vrea să lanseze în aprilie 6 ghiduri dedicate Programului Antisărăcie

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să lanseze în aprilie 6 ghiduri care privesc programul antisărăcie, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei.

29 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Valoarea totală a finanţării europene pentru proiectele care urmează a fi depuse se ridică la 1,175 miliarde euro.

Astfel, prin Ghidul 'Tineri 16-24 ani îndrumaţi spre educaţie sau locuri de muncă - Program antisărăcie - pentru furnizori de servicii publici şi privaţi' este alocată o sumă de 480 milioane euro, 'Înregistrarea şi îndrumarea tinerilor inactivi de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)' - 41 milioane euro, 'Dezvoltarea locală integrată în comunităţile marginalizate rome şi non-rome - autorităţi publice centrale şi locale în parteneriat cu ONG-uri' - 296 milioane euro, 'Dezvoltare comunitară - DLRC - oraşe cu peste 20.000 locuitori sau până la 20,000 locuitori' - 200 milioane euro, 'Program formare profesională a doua şansă pentru tineri' - 104 milioane euro şi 'Suport pentru programe pre-şcolare (108 milioane se vor lansa în 2017 în corelare cu POR)' - 54 milioane euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat, luni, că ministerul pe care îl conduce are în vedere lansarea, în perioada aprilie - septembrie, a peste 80% din suma alocată prin programele europene 2014 - 2020.

Începând de luni, aplicaţia IT pentru depunerea online a proiectelor europene, MySMIS, poate fi folosită de beneficiari.

'Aplicaţia IT poate fi utilizată de potenţialii beneficiari, care pot începe înscrierea în sistem şi înscrierea de noi apeluri, din această săptămână. De azi aplicaţiile sunt primite electronic prin sistemul IT. Aceasta este o reformă foarte importantă pe care dorim să o aplicăm în ceea ce priveşte gestionarea programelor', a spus Răducu.

Această aplicaţie IT a fost elaborată de MFE, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.

'Prin implementarea aplicaţiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene răspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 - 2020', se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO