MFP a atras azi 55,65 milioane lei din piaţa bancară, suplimentar la licitaţia de obligaţiuni de joi

 Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat, vineri, 55,65 de milioane de lei din piaţa bancară, suplimentar la licitaţia de obligaţiuni organizată joi, în urma căreia a atras 700 de milioane de lei.
Economica.net - vin, 07 mart. 2014, 12:55
MFP a atras azi 55,65 milioane lei din piaţa bancară, suplimentar la licitaţia de obligaţiuni de joi

La sesiunea de oferte necompetitive de vineri au participat două bănci, volumul total al ofertelor fiind de 55,65 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, joi, 700 de milioane de lei de la băncile locale, prin obligaţiuni de stat tip benchmark cu scadenţa reziduală la 39 de luni, la un randament mediu de 4,25%, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Valoarea emisiunii a fost de 700 de milioane de lei, iar nouă bănci au depus oferte care au totalizat 1,834 miliarde de lei. Rata cuponului este 6,75%.

Ministerul Finanţelor a anunţat, pentru luna martie, un plan de emisiuni totalizând 2,685 miliarde lei, din care 285 milioane de lei alocate sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumente de tip benchmark, potrivit Ordinului 316/2014 privind prospectele de emisiune a certificatelor de trezorerie cu discont şi a obligaţiunilor de stat de tip benchmark, publicat în Monitorul Oficial.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...