1EUR = 4.7223 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

MFP a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 3,25% pe an

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, joi, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa reziduală la şapte ani, la un randament mediu de 3,25% pe an.

10 dec, 2015 | Agerpres

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, dar ofertele băncilor au însumat aproape 680 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Vineri va fi organizată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 3,03 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna decembrie, din care 2,7 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 330 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza o licitaţie de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 500 de milioane de lei, pe 17 decembrie.

De asemenea, vor fi organizate cinci licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,2 miliarde de lei, cu scadenţe la trei, cinci, şapte şi zece ani, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 - 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 - 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni benchmark.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO