1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

MFP a împrumutat joi 800 de milioane lei de la băncile comerciale

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat joi 800 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de certificate de trezorerie cu discont, la un randament de 1,46%, potrivit Agerpres.

12 feb, 2015 | Agerpres

Băncile au subscris oferte de 1,324 miliarde lei pentru emisiunea de certificate de trezorerie, însă a MFP a împrumutat exact suma programată.

Randamentul la care se împrumută Trezoreria pentru certificatele cu scadenţa la un an a scăzut de la 1,60% în decembrie. La finalul lunii ianuarie 2015, MFP s-a împrumutat la un randament de numai 1,36%, însă pentru certificate cu scadenţa mai scurtă, la 11 luni.

În februarie, MFP a planificat împrumuturi de 4,98 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4,5 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 - 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 - 28 miliarde de lei prin obligaţiuni de tip benchmark.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO