1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat, luni, 800 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat pe trei ani, la un randament mediu de 1,94%, în scădere faţă de luna ianuarie, când Trezoreria s-a împrumutat la un randament de 2,07% pentru acest tip de obligaţiuni.

16 feb, 2015 | Agerpres

Pentru licitaţia de luni, nouă bănci au subscris oferte care au totalizat 975 milioane lei.

Marţi, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 105 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitaţie.

În februarie, MFP a planificat împrumuturi de 4,98 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4,5 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 - 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 - 28 miliarde de lei prin obligaţiuni de tip benchmark.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO