1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

MFP a respins toate ofertele băncilor pentru o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins luni, în totalitate, ofertele de cumpărare depuse de băncile comerciale pentru o emisiune de de obligaţiuni, în valoare de 600 milioane lei, cu scadenţa la cinci ani, potrivit datelor transmise de MFP şi Banca Naţională a României.

04 aug, 2014 | AGERPRES

Oferta totală a băncilor a fost de 779,825 milioane lei, dar MFP a considerat inacceptabil nivelul dobânzii solicitat de bănci.

În luna iulie, MFP s-a împrumutat de la bănci, prin obligaţiuni pe cinci ani, la randamente de 3,3%, pe 14 iulie, şi de 3,1% pe 24 iulie.

MFP a planificat împrumuturi de 250 milioane euro şi 3,245 miliarde de lei de la băncile comerciale locale, în luna august, din care 2,9 miliarde de lei prin şase licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Pe 11 august, MFP va redeschide o emisiune de obligaţiuni, denominate în euro, cu scadenţa în ianuarie 2019 şi în valoare de 250 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO