1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Cîţu: MFP pregătește o ordonanță prin care este reglementată eșalonarea la plată fără constituirea de garanții, a obligațiilor bugetare acumulate

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat joi pe pagina sa de Facebook că instituția pe care o conduce a întocmit un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în formă simplificată, fără constituirea de garanții, a obligațiilor bugetare acumulate de la dată intrării în starea de urgență și până la 25 octombrie 2020.

01 oct, 2020 | ECONOMICA.net

"Important pentru toți agenții economici! MFP a elaborat un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în forma simplificată, fără constituirea de garanții, a obligațiilor bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgență și până la 25 octombrie 2020. Nu lăsăm pe nimeni în urmă", a scris Cîţu.

El a oferit mai multe detalii cu privire la această ordonanță de urgență în această seară, în cursul ședinței de Guvern, răspunzând la o întrebare a prim-ministrului Ludovic Orban, care a vrut să știe la ce să se aștepte mediul de afaceri după data de 25 octombrie.

"Deja la Ministerul de Finanţe se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare. Ştim foarte bine că pe 25 octombrie o parte din aceste măsuri expiră, dar, în acelaşi timp, ştim foarte bine că există sectoare în economie care încă nu şi-au revenit 100%. Avem această ordonanţă care va reglementa eşalonarea la plată în formă simplificată, este o eşalonare care se acordă pe o perioadă de 12 luni de zile pentru obligaţii cumulate de la data intrării în starea de urgenţă până în data de 25 octombrie 2020, inclusiv. Deci, pe toată această perioadă în care s-au acumulat obligaţii putem să le eşalonăm, cu condiţia ca debitorul să nu fi înregistrat obligaţii fiscale înainte de intrarea în starea de urgenţă, deci să fi fost buni plătitori înainte de intrarea în starea de urgenţă", a spus Florin Cîţu.

Cîţu a mai spus că pentru firmele care activează în domeniul HORECA, propunerea pe care ministerul ar urma să o facă va fi de scutire la plata impozitului specific până la 31 decembrie 2020.

Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Finanţe să ia în calcul prelungirea măsurii care a permis autorităţilor locale să ia decizii de reducere a impozitului pe clădiri până la 50% şi de reducere a taxei pe clădiri, spaţiile închiriate şi, de asemenea, taxa de ocupare a domeniului public de reducere şi de sută la sută.

"E varianta la care până acum ne-am gândit, dar va fi pentru săptămâna viitoare şi vom vedea care este forma finală, acordarea competenţei autorităţilor locale ca până la 1 decembrie 2020 să se adopte hotărâri de reducere a impozitelor şi taxelor pe clădiri cu până la 50%, pe impozitul anului 2020. În acelaşi sens, contribuabilii vor depune cerere de aprobare a reducerii până la data de 15 decembrie 2020. Asta este varianta cu care lucrăm acum, dar detaliile le vom discuta săptămâna viitoare", a precizat Florin Cîţu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO