Michelle Simmons, Microsoft: Sectorul privat și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul țării. România să fie pulsul digital al regiunii

Microsoft a anunțat că va continua să sprijine Guvernul, companiile și oamenii din România în procesul de inovare digitală pentru a accelera transformarea digitală a țării. Potrivit lui Michelle Simmons, General Manager la Microsoft Central Europe, pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul.
Lidia Neagu - Dum, 02 apr. 2023, 22:00
Michelle Simmons, Microsoft: Sectorul privat și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul țării. România să fie pulsul digital al regiunii

„Microsoft își ia angajamentul de a  sprijini în continuare guvernul, mediul de afaceri și oamenii din România în procesul de inovare digitală, în construirea strategiei de cloud și a agendei de dezvoltare a competențelor tehnologice cu scopul de a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil”, a spus aceasta pe scena evenimentului Microsoft Envision România, care a avut loc pe 29 martie la București.

Potrivit lui Michelle Simmons, tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligența Artificială, big data, arhitecturile moderne de rețea, dar și digitalizarea afacerilor vor fi elementele-cheie care vor genera creșterea economică în viitor.

Ea a mai spus că în țara noastră sectorul întreprinderilor mici și mijlocii sunt foarte în urmă în procesul de transformare digitală a afacerii.

”IMM-urile sunt foarte puțin sunt digitalizare și când vine vorba de sectorul public vedem că România e în urmă. În următorii zece ani, 70% din noile valori economice vor veni din modele digitale, de aceea este important ca Guvernul să investească în digitalizare: ca să ia parte la această creștere economică în viitor”.

Potrivit companiei Microsoft, digitalizarea vine cu multiple și considerabile beneficii și oportunități de afaceri, iar creșterea economică bazată pe folosirea mai judicioasă a datelor în Uniunea Europeană ar urma să ajungă la 829 de miliarde de euro până în anul 2025.

Însă, țara noastră digitalizarea sistemului public, precum și a mediului de afaceri din România chiar dacă se află într-un proces de dezvoltare continuă, se află încă în urma statelor din Uniunea Europeană. Mai sunt încă multe aspecte care trebuie îmbunătățite pentru ca oamenii să beneficieze de beneficiile digitalizării.

Potrivit datelor Microsoft, centralizate în Digital Futures Index, nivelul general de dezvoltare digitală al României este de 92, țara noastră înregistrând un scor cu 8% sub media regiunii Europei Centrale și de Est. Însă, România are rezultate mai bune în ceea ce privește câștigurile economice și societale, având aici un scor de 104 (peste media înregistrată la nivel de regiune), fapt care sugerează că digitalizarea are, deja, un impact pozitiv pentru țară.

În același timp, datele arată că utilizarea cloud-ului este foarte strâns legată de niveluri ridicate ale inovației și productivității, iar 75% dintre companiile din România vor să accelereze ritmul cu care adoptă soluții cloud și tehnologia în general. Totuși, încă suntem cu 13% în urma mediei regionale atunci când vine vorba de procentul de firme care folosesc soluții de cloud computing.

”Cloud, IT, rețele de telecomunicații moderne, digitalizarea sectorului public va aduce creștere economică. Ca lideri avem o oportunitate și o responsabilitate să activăm acest ecosistem care să facă posibilă creșterea României. Să fie pulsul digital al regiunii”, a mai declarat Simmons.

Soluțiile digitale care accelerează creșterea și favorizează agilitatea afacerilor au fost în centrul atenției la Microsoft Envision România, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunității de business.  

Lideri din mediul de afaceri și antreprenori din România, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanți ai sectorului public, precum și ai companiei Microsoft, au discutat despre oportunitățile pe care România le are din perspectivă digitală, dar și despre modalitățile prin care pot fi abordate provocările aduse de o economie și societate în continuă schimbare. Evenimentul i-a reunit pe toți cei care au un rol esențial când vine vorba de transformarea României într-un hub digital regional. 

Te-ar mai putea interesa și
Proteste contra ordonanței trenuleț în București, de ziua Micii Uniri
Proteste contra ordonanței trenuleț în București, de ziua Micii Uniri
Ceferiști, militari în rezervă, polițiști, mineri, silvicultori, siderurgiști sau angajați ai Metrorex sunt așteptați vineri la un miting de protest organizat în Piața Victoriei, pe fondul......
Comisia Europeană a aprobat înregistrarea ca Denumire de Origine Protejată a vinurilor de Jidvei
Comisia Europeană a aprobat înregistrarea ca Denumire de Origine Protejată a vinurilor de Jidvei
Comisia Europeană a aprobat, joi, înregistrarea denumirii vinuri de Jidvei (înregistrată ca Denumire de Origine Protejată), ...
Grupul Volkswagen consideră că penalitățile generate de noile standarde de depoluare pentru 2025 ale UE pot urca la 1,5 mld. euro
Grupul Volkswagen consideră că penalitățile generate de noile standarde de depoluare pentru 2025 ale UE pot urca la 1,5 ...
Volkswagen AG estimează că va plăti penalități de 1,5 miliarde de euro doar în acest an din cauza standardelor mai ...
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni: Tronsonul II, Tg Frumos – Lețcani, transmis la ANAP
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni: Tronsonul II, Tg Frumos – Lețcani, transmis la ANAP
Tronsonul II al secțiunii din Autostrada Unirii A8 Târgu Neamț - Iași - Ungheni a fost transmis, spre validare, către ...