Micii investitori au început să cumpere locuinţe la pachet, pentru închiriere

Coldwell Banker Affiliates of Romania, care se ocupă de vânzarea locuinţelor din cadrul proiectului rezidenţial Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos, a vândut 25 de locuinţe destinate micilor investitori. 
Andrada Ghira - lun, 19 mai 2014, 09:59
Micii investitori au început să cumpere locuinţe la pachet, pentru închiriere

Produsul „Business la cheie” este destinat micilor investitori care doresc să achiziţioneze locuinţe pe care să le închirieze ulterior. Cele 25 de locuinţe vândute au fost deja închiriate, cu chirii lunare de aproximativ 300 de euro pentru o garsonieră, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu două camere, aproximativ 400 de euro pentru un apartament cu trei camere şi de la 550 de euro pentru o vilă.

„Am sesizat că investitorii s-au întors în piața imobiliară și am decis să lansăm un produs care să li se adreseze. Nu vorbim de un număr la fel de ridicat ca în perioada 2005-2008, dar există persoane care dispun de resurse financiare și care doresc o investiție sigură, o investiție care să le aducă un randament anual superior celui oferit de, spre exemplu, un depozit bancar„, a declarat Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of România.

Principala caracteristică a produsului „Business la cheie” este reprezentată de garantarea chiriei pe un an de zile în eventualitatea neînchirierii locuintelor, această facilitate venind în întâmpinarea potențialelor temeri ale cumpărătorilor privind închirierea imediata a locuinței achiziționate. 

Cea mai mare parte a cumpărătorilor care au accesat produsul „Business la cheie” au cumpărat două – trei locuințe, cea mai mare tranzacție fiind reprezentată de cumpărarea unui pachet de șase apartamente.

„Acești cumpărători sunt antreprenori sau persoane care ocupă funcții de management, care au economii sau au realizat recent diferite tranzacții”, mai spune Voicu.

Randamentul anual în euro al achiziției unei locuințe prin „Business la cheie” poate ajunge la 9%, în funcție de numărul de locuințe achiziționate și de variantele de mobilare alese, randament care este perior dobânzilor medii de pe piața bancară, care se situează la un nivel de 3%-4% pe an.

Investiţii de 18 milioane de euro în 2014

Bugetul de investiții al Opus Land Development pentru acest an este de aproximativ 18 milioane de euro, sumă care va fi direcționată atât spre finalizarea a cel puțin 400 de locuințe și spre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton și se va amenaja o plajă, o piscină, un bar și mai multe terenuri sportive.

În cadrul Cosmopolis sunt în prezent peste 1.400 de locuinte finalizate, comunitatea din proiect numărând peste 2.500 de locuitori, fiind astfel una din cele mai mari comunități din cadrul unui proiect rezidențial local. Dacă țintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1.700 de locuințe finalizate în Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului fiind estimată să crească la aproximativ 3.000 de locuitori.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 29.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 49 de mp, de la 42.000 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 63 de mp, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de mp, are un preț de 55.600 de euro + 5% TVA.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu o suprafață de 112 mp construiți și un preț de 90.000 de euro + TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, informează ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet,......
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...