Microsoft a lansat Windows 8.1 în România. Ce aduce nou

Microsoft anunță disponibilitatea Windows 8.1 în România, o versiune îmbunătățită a precedenului Windows 8 care aduce şi noi funcţionalităţi.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 16:35
Microsoft a lansat Windows 8.1 în România. Ce aduce nou

Noua versiune le permite utilizatorilor să-și personalizeze experiența de utilizare a PC-ului, indiferent de locul în care își desfășoară activitatea, ținând pasul cu orice stil de viață. La nivel global, utilizatorii de Windows 8 din peste 230 de țări, vorbitori a peste 37 de limbi, pot descărca gratuit update-ul din Windows Store.

Windows 8.1 marchează momentul apariției pe piață a unui val de dispozitive inovatoare, atât pentru consumatorii finali, cât și pentru clienții de business – de la mobilitatea și flexibilitatea tabletelor și a device-urilor 2 în 1, la experiențe complexe și mult mai productive pe laptop și dispozitive de tip all-in-one. Multe dintre aceste device-uri sunt dispozitive touch și prezintă funcționalități avansate în ceea ce privește puterea de procesare, autonomia și design-ul.

În plus, Windows 8.1 oferă o serie de îmbunătățiri la capitolul personalizare și customizare.

Ecranul de start este acum mult îmbunătățit și poate fi mult mai ușor personalizabil. Printre altele, noul ecran de start permite ajustarea mărimii tiles-urilor și propune o gamă variată de culori și de design-uri pentru background. De altfel, utilizatorul poate accesa aplicațiile atât din ecranul de start, cât și din obișnuitul desktop Windows.

Vești bune pentru utilizatori: cunoscut ca un simbol pentru Windows, prietenosul buton de Start revine, făcând căutarea mai ușoară și mai la îndemână. Opțiunea All Apps le permite utilizatorilor să facă un inventar al aplicațiilor, iar opțiunile de asistență Help și Tips permit o navigare mai rapidă.

Căutare avansată. Noul Bing Smart Search facilitează cautarea pe device și pe Internet, indiferent dacă este vorba de aplicații, foldere, fotografii sau site-uri.

Windows 8.1 aduce și Internet Explorer 11, singurul browser gândit integral pentru dispozitive cu touch, care, pe lângă rapiditate și fluiditate, prezintă o serie de inovații: sensibilitate mai mare pentru touch, viteză mai mare, sincronizarea istoricului din browser, a setărilor și a bookmarks-urilor favorite.

Windows 8.1 este, de asemenea, primul și singurul sistem de operare care oferă suport pentru printare 3D, de la plug-and-play la aplicații și documente specifice.

Permite afișarea și funcționarea simultană a patru aplicații, prin ajustarea mărimii lor, lansarea unei noi aplicații dintr-o aplicație deja deschisă, suport multi-monitor care le permite utilizatorilor să vadă desktopul sau aplicațiile din Windows Store pe oricare dintre monitoarele aflate în lucru.  

Integrare în cloud cu SkyDrive facilitează activitatea utilizatorului, accesul la documente se face rapid, de pe orice device sau din orice locație. Cu SkyDrive Smart Files, utilizatorii pot crea, edita, salva și face sharing de documente pe și de pe orice device.

Noul design al Windows Store face ca experiența de vizionare și de achiziționare să fie mai facilă și mai atractivă – design și categorii fresh care ajută utilizatorul să țină pasul cu noutățile, recomandări personalizate cu ajutorul tehnologiei propuse de Bing și multe altele. De altfel, cu Windows 8.1, aplicațiile vor primi update automat, fără să fie nevoie de inputul utilizatorului.

Upgrade-ul pentru cei care vor să treacă de la Windows 8 la Windows 8.1 este gratuit.

Te-ar mai putea interesa și
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei......
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, ...
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...