1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Microsoft pregăteşte concedieri masive pentru reducerea costurilor

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, intenţionează să anunţe o nouă rundă de concedieri, pe lângă restructurarea a 18.000 de locuri de muncă anunţată în 2014 pentru reducerea costurilor, potrivit unor surse citate de New York Times.

08 iul, 2015 | MEDIAFAX

Concedierile vor afecta angajaţii diviziei hardware şi alte părţi ale companiei, inclusiv divizia producătoare de smartphone-uri cumpărată de Microsoft anul trecut de la compania finlandeză Nokia.

Reprezentanţii Microsoft nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

În iulie anul trecut, Microsoft a lansat una dintre cele mai ample restructurări a angajaţilor din istoria industriei IT, desfiinţarea a 18.000 de posturi, reprezentând 14% din totalul forţei de muncă, pentru concentrarea pe serviciile cloud şi pe aplicaţiile destinate dispozitivelor mobile.

În luna iunie, Microsoft a anunţat că Stephen Elop, fostul şef al producătorului de telefoane Nokia, şi trei alţi directori pleacă din companie, scrie MEDIAFAX.

Microsoft urmează să lanseze Windows 10 pe 29 iulie, prinul sistem de operare compatibil cu PC-uri, tablete şi telefoane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO