Microsoft Teams adaugă subtitrarea și transcrierea în timp real în limba română

Începând din luna iulie, platforma Microsoft Teams permite subtitrarea și transcrierea în timp real și în limba română. Noua opțiune lingvistică oferă așadar vorbitorilor de limba română, care utilizează platforma, posibilități și mai ample în desfășurarea muncii hibride, prin îmbunătățirea comunicării cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligență artificială.
Lidia Neagu - vin, 29 iul. 2022, 11:45
Microsoft Teams adaugă subtitrarea și transcrierea în timp real în limba română

Subtitrarea în timp real din Microsoft Teams este o opțiune ce facilitează interacțiunile între participanții la meeting, printr-un acces mai facil la schimbul de informații. Opțiunea creează subtitrări live ale discuțiilor între participanți. Textul este automat scris în partea de jos a ecranului, fiind însoțit și de numele persoanei care vorbește (cu excepția cazului în care vorbitorul alege să nu fie identificat astfel). 

Unul dintre beneficiile majore ale acestei facilități este faptul că întâlnirea este mult mai productivă și mai incluzivă pentru persoanele care au deficiențe de auz sau care nu cunosc foarte bine o limbă străină. În plus, subtitrarea automată oferă suport vizual pentru o mai bună înțelegere a discursului, în cazul în care participanții se află într-un loc zgomotos.

Transcrierea în timp real din Microsoft Teams este o caracteristică care permite transcrierea automată în timpul întâlnirilor online, informații importante putând fi ușor localizate după încheierea discuției. În același timp, transcrierile pot fi salvate ulterior pe desktop sau web. O astfel de funcție îmbunătățește productivitatea, deoarece participanții la întâlnire se pot concentra pe comunicarea în timp real și pot accesa transcrierea după ce întâlnirea s-a încheiat, pentru a evidenția anumite aspecte.

“Disponibilitatea subtitrării și transcrierii în timp real în limba română facilitează îndeplinirea sarcinile zilnice și permite o mai bună planificare a timpului. În timpul întâlnirilor online, subtitrările în timp real vor face întâlnirea mai productivă și mai incluzivă pentru toți participanții. Chiar dacă ați ratat un meeting, datorită transcrierilor în timp real, puteți urmări discuțiile care au avut loc și vă puteți concentra asupra informațiilor relevante pentru munca dvs.”, spune Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft Romania. 

Cum pot fi accesate noile funcții?

Pentru activarea opțiunii Subtitrare în timp real, trebuie selectat butonul „Activați subtitrări live” din bara de activități (indicată prin trei puncte) din meniul video call-ului. În panoul Subtitrări live din partea de jos a ecranului se poate selecta opțiunea lingvistică și de acolo Limba Română. Subtitrările în limba română vor apărea în partea de jos a ecranului. De asemenea, subtitrările pot fi dezactivate urmând aceiași pași.

Pentru activarea opțiunii Transcriere în timp real, după începerea întâlnirii în Microsoft Teams, trebuie selectat butonul „Începe transcrierea” din bara de activități. După începerea transcrierii, selectați Limba Română. Transcrierea în timp real în limba română se poate vedea în partea din dreapta a ecranului. După finalizarea acesteia, transcrierea va fi salvată în secțiunea de chat a întâlnirii și ulterior poate fi descărcată pe desktop. De asemenea, transcrierea în timp real poate fi dezactivată urmând aceiași pași.

Microsoft Teams este un spațiu de colaborare și conectare pentru numeroase organizații, școli și utilizatori individuali din întreaga lume. În prezent, peste 270 de milioane de persoane utilizează aplicația Teams, iar peste 50% dintre organizații au standardizat utilizarea Teams, potrivit unui sondaj recent realizat de Morgan Stanley. Ca urmare a tranziției de la munca la distanță la mediul de lucru hibrid, numărul de dispozitive active Teams Rooms s-a dublat de la un an la altul, iar Teams Phone are acum aproape 80 de milioane de utilizatori activi.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul finlandez a fost atacat cibernetic, foarte probabil de către hackeri ruşi
Parlamentul finlandez a fost atacat cibernetic, foarte probabil de către hackeri ruşi
Website-ul Parlamentului finlandez a fost blocat temporar marţi din cauza unui presupus atac cibernetic, transmit DPA şi AFP, relatează Agerpres....
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere ...
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...