1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Peste 82% din exporturile cu bunuri ale României se datorează capitalului străin

Sectorul construcțiilor este prea puțin prezent în ponderea exporturilor, în timp ce 82,2% din exporturile cu bunuri ale României se datorează capitalului străin, a declarat, joi seară, Mihai Ionescu, vicepreședintele Consiliului de export al României, într-o conferință de specialitate.

07 noi, 2013 | Agerpres

'Cred că sectorul construcțiilor are încă un potențial bun pentru a ieși pe piețele externe, iar Consiliul de export încearcă să vă sprijine inițiativele. Cu toate acestea, exportul de bunuri al României s-a realizat în mare măsură, 82,2%, datorită firmelor cu capital străin, majoritar sau minoritar, dar cu capital străin', a precizat Mihai Ionescu, la conferința 'Accesul constructorilor și dezvoltatorilor în piața globalizată. Etică și securitatea afacerilor'.

Conferința, organizată de Patronatul Societăților din Construcții, a dezbătut teme complexe pentru prezentul și viitorul acestui domeniu, precum găsirea piețelor locale și internaționale cu potențial de dezvoltare, unde trebuie plasate resursele, ce nivel de siguranță se oferă investitorilor și constructorilor, care sunt efectele clasificării firmelor din construcții, ce instrumente bancare și facilități fiscale sunt disponibile, ce modele de coaliții între antreprenori sunt de actualitate.

'Știu care este potențialul constructorilor români, știu care sunt și problemele care ne împiedică să abordăm piața externă, chiar dacă și în România sunt și vor mai fi multe lucrări importante de construcții. Importantă, pentru noi, este cooperarea cu statul, cu Ministerul de externe, cât și cu băncile, ele fiind de fapt baza pentru demararea proiectelor pe piețele externe', a spus Cristian Erbașu, președintele Patronatului Societăților din Construcții.

Siguranța, etica și parteneriatul dintre companiile din sector sunt, în opinia lui Jose Manuel Galindo Cueva, președinte al Asociației Dezvoltatorilor, Promotorilor și Constructorilor din UE-UEPC, cele trei criterii care asigură succesul investițiilor în construcții.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO