1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Tânărul bancher român care vrea să schimbe Europa de Est prin dezvoltarea pieţelor de capital

Mihai Precup, un tânăr bancher român, a susţinut, săptămâna aceasta, la Universitatea Sorbona din Paris prima lucrare de cercetare în domeniul evoluţiei investiţiilor în companiile necotate, adică în private equity, din Europa de Est. Lucrarea a fost evaluată de personalităţi ale lumii academice economice, recunoscute în Franţa şi la nivel internaţional. Tânărul bancher a ales să se întoarcă în România şi să lucreze aici.

22 ian, 2019 | ECONOMICA.net

Sursă foto: The PARIS PHOTOGRAPHER

Lucrarea a fost propusă pentru un premiu. Printre principalele recomandari de politici publice făcute de Precup se numără necesitatea dezvotării piețelor de capital din țările emergente ale Europei de Est ar crește oportunitățile pentru fondurile de private equity de a avea des invesții profitabile prin listarea la bursă a companiilor în care au investit. De asemenea, lipsa locurilor de muncă ar trebui să fie principala preocupare a factorilor de decizie, iar inversarea curbei șomajului ar trebui să devină o prioritate de top pentru orice guvern din estul Europei.

Mihai Precup este un bancher cu experiență în investiţii și dezvoltare, cu o carieră recunoscută în Luxemburg și Franța. De asemenea, este lector la Universitatea Panthéon-Sorbona Paris 1, unde predă cursuri de: fonduri private, fonduri de investiții, crize bancare și financiare, criza zonei euro și politica monetară a BCE. A lucrat la Banca Europeană de Investiţii (consilier al vice-preşedintelui BEI pe probleme privind Europa de Sud-Est - Grecia, Cipru, Bulgaria, România și FYROM). În această calitate, a contribuit la tranzacții în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii și alte proiecte-cheie.

A mai lucrat la BNP Paribas, BANCA CR FIRENZE.

Membrii comisiei de doctorat au fost:

M. Christian de Boissieu – Profesor universitar Emerit si coordonator, Univeristatea Paris 1 Panthéon Sorbonne.

M. Marilen Pirtea – Profesor universitar si coordonator, Rector al Universitatii de Vest din Timisoara.

Philippe Raimbourg – Profesor universitar, Decan al Facultatii de Finante la Univeristatea Paris 1 Panthéon Sorbonne.

Cherif Mondher – Conferetiar universitar, Universitatea Champagne Ardennes Reims.

Mihai Roman – Profesor universitar, Academia de Studii Economice din Bucuresti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO