1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Mihai Tudose, despre impozitul pe gospodărie: Nu este momentul, nu suntem pregătiţi acum

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că încă nu este momentul potrivit pentru introducerea impozitului pe gospodărie, însă nu se va renunţa la ideea implementării acestui sistem de impozitare.

18 iul, 2017 | Agerpres

'Nu am spus că se renunţă, nu este momentul, nu suntem pregătiţi acum, dar va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare, şi din punct de vedere al structurii statului, fiindcă este nevoie şi de o componentă tehnică (...), şi din punct de vedere al infrastructurii umane, cu acei consultanţi fiscali (...). Este foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României va şti cum să completeze aşa ceva, cum să se folosească de acest sistem, cum să-şi facă deduceri în acest sistem. Dar vor fi acei consultanţi fiscali care asta vor face, vor fi pregătiţi', a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Premierul nu a precizat când va putea fi introdus noul sistem de impozitare, însă a subliniat că este nevoie, în prealabil, ca şi cetăţenii să fie pregătiţi să îl accepte.

'O fi un an, ar fi doi, ar fi trei, asta este o ţintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim şi noi o ţară normală, civilizată. (...) Pe lângă lucrurile care ţin de Guvern, va trebui să lucrăm foarte mult şi (...) la ceea ce înseamnă acceptarea acestui sistem şi înţelegerea acestui sistem de către populaţie şi a faptului că acest sistem este de fapt un bine pentru oameni, pentru familie, pentru gospodărie', a spus Mihai Tudose.

El a dat asigurări, totodată, că toate modificările în domeniul fiscal avute în vedere de Guvern vor fi bine pregătite şi anunţate din timp.

'Întotdeauna fiscalitatea se adaptează, dar nu vor fi adaptări forţate, peste noapte, să le aflăm de la dumneavoastră de la televizor, de azi pe mâine. Vor fi anunţate, avem o lege în care avem şase luni de predictibilitate. Dar în ceea ce înseamnă povară fiscală pe agenţii economici sau povară fiscală pe români, nu va fi aşa ceva. Nu vor fi decât măsuri care să impună o disciplină financiară', a precizat premierul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO