1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Mihail Hodorkovski este liber să se întoarcă în Rusia, susţine Kremlinul

Fostul magnat al petrolului şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, care a ajuns în Germania după ce a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin după zece ani de închisoare, este "liber să se întoarcă în Rusia", a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kreminului, citat de AFP.

21 dec, 2013 | Mediafax

"Este liber să se întoarcă în Rusia. Absolut", a declarat Dmitri Peskov.

El a refuzat să spună dacă i-au fost impuse condiţii la eliberare sau dacă fostul deţinut, în vârstă de 50 de ani, va fi liber să facă politică în ţara sa.

Peskov a afirmat că Hodorkovski i-a scris două scrisori lui Putin: una scurtă, oficială, şi una lungă şi mai personală. El nu a oferit alte detalii.

Hodorkovski a ajuns vineri la Berlin, la câteva ore după ce a fost scos în cel mai mare secret din închisoarea situată în Karelia (nord-vestul Rusiei).

"Fiul cel mare al lui Mihail Hodorkovski, Pavel, s-a întâlnit deja cu tatăl său. În prezent, ei sunt împreună la Berlin", a declarat Olga Pispanen.

Ea nu a precizat când a avut loc întâlnirea.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că mama şi tatăl lui Hodorkovski sunt "de asemenea pregătiţi să meargă către Berlin pentru a-l vedea în sfârşit şi pentru a-l îmbrăţişa".

Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat spre surpriza generală graţierea lui, afirmând că deţinutul a redactat o cerere în acest sens.

Într-un scurt comunicat, Hodorkovski a confirmat, vineri seara, că a făcut o cerere de graţiere către preşedintele rus "din cauza circumstanţelor familiale", dar a negat că şi-a recunoscut vinovăţia, aşa cum a afirmat Kremlinul.

Săptămânalul de opoziţie The New Times, în care Hodorkovski şi-a povestit viaţa în închisoare, a afirmat că fostul magnat a sunat în redacţia sa pentru a mulţumi pentru sprijin.

"Cel mai important acum este Libertatea, Libertatea, Libertatea", a declarat el, citat de publicaţie.

"Vă sunt recunoscător tuturor celor care m-aţi susţinut în tot acest timp", a declarat el. "Mai rămân multe de făcut, eliberarea ostaticilor care sunt în continuare în închisoare şi mai ales a lui Platon Lebedev", asociatul lui, condamnat alături de el, a adăugat Hodorkovski.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO