Mii de absolvenţi din acest an şi-ar putea găsi slujbe subvenţionate printr-un proiect european

Câteva mii de tineri, elevi sau studenţi, care au absolvit liceul sau facultatea în acest an, şi-ar putea găsi un loc de muncă în cadrul unui IMM, cu ajutorul unui proiect subvenţionat de Uniunea Europeană, a declarat joi, la Cluj, Adrian Panait, director general al Direcţiei Generale pentru IMM şi Cooperaţie din cadrul AIPPIMM.
Economica.net - joi, 10 iul. 2014, 16:25
Mii de absolvenţi din acest an şi-ar putea găsi slujbe subvenţionate printr-un proiect european

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 40 de milioane de euro destinaţi angajării tinerilor. Banii vor fi puşi la dispoziţia acelor întreprinderi mici şi mijlocii care vor angaja absolvenţi care au finalizat anul acesta o formă de învăţământ.

‘În cadrul acestor proiecte se subvenţionează până la 1.300 de lei valoarea salariilor şi a contribuţiilor angajatorului şi a angajatului, pentru absolvenţii cu studii superioare şi până la 900 de lei pentru absolvenţi de studii medii. La nivel naţional, această valoare a subvenţiilor o să aducă, sperăm noi, până la sfârşitul anului, 6.500 de noi locuri de muncă pentru aceşti absolvenţi’, a afirmat Adrian Panait.

Acesta a precizat că fiecare regiune va beneficia de o sumă de 5 milioane de euro pe care să o pună la dispoziţia IMM-urilor interesate. Teoretic numărul de locuri de muncă subvenţionate ar trebui să fie egal în toate regiunile, respectiv în jur de 800, însă experienţa anilor trecuţi a arătat că unele echipe diseminează mai bine informaţia în zona lor şi au rezultate mai bune.

Adrian Panait a amintit că Oficiul Teritorial pentru IMM-uri din Cluj atrage cam 30-40% din bugetul naţional, astfel că există posibilitatea ca în această zonă numărul de locuri de muncă subvenţionate, pentru absolvenţii din 2014, să fie mai mare decât în celelalte regiuni.

‘Firmele vor avea obligaţia să ţină angajatul respectiv şi după ce nu mai primeşte alocare, cel puţin pentru o perioadă egală cu cea pentru care a primit alocarea’, a mai explicat Adrian Panait.

Acesta s-a aflat în Cluj în cursul zilei de joi pentru a discuta cu oficiile teritoriale ale AIPPIMM despre mijloacele prin care se poate realiza o diseminare eficientă a informaţiei către IMM-uri, astfel ca acestea să înţeleagă că pot primi un sprijin dacă acceptă să angajeze tineri absolvenţi.

În perioada următoare va fi realizată şi o platformă pe care tinerii îşi vor putea încărca CV-urile, pentru a le uşura administratorilor de IMM-uri accesul la o bază de date prin intermediul căreia să poată recruta personal dintre absolvenţii anului 2014.

Adrian Panait a mai subliniat că proiectul nu favorizează şi nu exclude vreun domeniu anume, astfel pot aplica la acest tip de finanţare administratorii oricăror IMM-uri, indiferent de activitatea desfăşurată.

Direcţia Generală pentru IMM, Comerţ Interior şi Cooperaţie implementează strategiile şi politicile în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii, al comerţului şi mediului de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...