Mii de locuinţe se construiesc în jurul Capitalei. Harta pe care trebuie să o vadă primarul Firea

12.000 de locuinţe noi sunt în construcţie în Bucureşti şi împrejurmi, arată un studiu realizat de compania Coldwell Banker România. Cele mai multe vor fi livrate în zonele limitrofe ale Capitalei, acolo unde dezvoltatorii au găsit teren ieftin. Revenirea pieţei rezidenţiale duce la creşterea numărului de noi apartamente livrate, însă autorităţile nu reuşesc să ţină pasul şi să construiască drumuri. 
Andrada Ghira - lun, 24 apr. 2017, 21:01
Mii de locuinţe se construiesc în jurul Capitalei. Harta pe care trebuie să o vadă primarul Firea

Locuitorii din blocurile nou construite în ultimii ani în Prelungirea Ghencea au protestat la începutul acestei luni faţă de nepăsarea autorităţilor în a rezolva problema traficului şi a ambuteiajelor de pe strada cu doar două benzi, deşi primisiuni au fost: Pasajul Domneşti şi lărgirea Prelungirii Ghencea. „Omul a ajuns pe Lună, noi n-avem infrastructură” a fost unul dintre sloganurile locuitorilor nemulţumiţi. 

Contractul pentru realizarea pasajului de la Domneşti a fost atribuit încă din 2015, însă lucrările au fost întârziate de contestaţii. Compania de Drumuri a anunţat la sfâritul lunii martie semnarea contractului petnru proiectarea şi execuţia pasajuluio. În plus, primarul Gabriela Firea a anunţat că Primăria a locat pentru acest an cinci milioane de lei pentru un nou studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti. Până când autorităţile vor demara lucrările de lărgire a drumului cu doar două benzi, au dispus amenajarea de trotuare, pe o lungime de trei kilometri.

Dezvoltarea infrastructurii nu au ţinut pasul cu apariţia mallurilor şi ansamblurilor de locuinţe. în luna februarie a acestui an, mii de locuitori din cartierul Greenfiled din nordul Bucureştiului au stat blocaţi în trafic ore bune. Şi asta pentru că instanţa decis închiderea unui drum forestier, prin care se făcea accesul în cartier. Dezvoltatorul, compania Impact, investeşte circa 1,5 milioane de euro pentru noi drumuri de acces în cartier. 

În zona de sud a Capitalei, spre Popeşti-Leordeni, s-au construit apartamente noi pe bandă rulantă. Locuitorii din zonă nu beneficiază însă de drumuri corespunzătoare, mai ales că Popeşti-Leordeni este localitate cu cea mai mare creştere demografică din Uniunea Europeană. 

12.000 de noi locuinţe sunt în construcţie în Bucureşti şi împrejurimi

Circa 12.000 de noi locuinţe ar urma să fie livrate anul acesta, cel mai mare nivel înregistrat din 2007 încoace, arată datele Coldwell Banker România. Cele mai multe dintre acestea, 3.500 de unităţi, se află în partea de vest a Capitalei, acolo unde în jur de 1.200 de apartamente vor fi livrate în proiectul Militari Residence, dar şi în proiectele din apropiere. 

Vestul este urmat de zona de nord, acolo unde sunt în dezvoltare 2.800 de apartamente. Zone precum Barbu-Văcărescu sau Aviaţiei au intrat în atenţia dezvoltatorilor încă din anii trecuţi. Cele mai multe locuinţe în connstrucţie se află în proiectele Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos şi Greenfield. 

În sud se află în construcţie 2.700 de unităţi, iar cea mai mare parte dintre acestea vor fi livrate în cadrul proeictului Metalurgiei Park, pe terenul fostelor sere Berceni. 

În zona semicentrală a Bucureştiului, delimitată de inelul mediat, sunt în construcţie 1.600 de locuinţe, o mare parte dintre ele fiind amplasate în apropiera noului pol de birouri de la Grozăveşti-Orhideea. Cele mai puţine locuinţe se construiesc în zona de est, în număr de 1.500 de unităţi. 

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...