Mii de persoane au defilat la Londra împotriva guvernului May

Mii de persoane au defilat sâmbătă pe străzile Londrei împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului condus de Theresa May, fiind de părere că premierul conservator şi-a pierdut orice legitimitate după rezultatul obţinut la alegerile parlamentare de la 8 iunie, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 02 iul. 2017, 06:51
Mii de persoane au defilat la Londra împotriva guvernului May

Manifestanţii din primele rânduri au purtat o banderolă uriaşă pe care se putea citi „Conservatorii, afară”, în timp ce alţii agitau pancarte inscripţionate cu sloganul „Tăierile bugetare costă vieţi”, făcând referire la politica de austeritate promovată de conservatorii aflaţi la putere din 2010.

Theresa May se confruntă cu o criză de leadership după alegerile legislative de la 8 iunie. Ea a convocat scrutinul anticipat, convinsă că va câştiga detaşat, pentru ca în cele din urmă să îşi piardă majoritatea absolută şi o bună parte a creditului său.

Acest rezultat constituie o „respingere” clară a conservatorilor, a scris într-un comunicat mişcarea antiausteritate People’s Assembly, unul dintre organizatorii manifestaţiei.

Organizaţia consideră, de asemenea, că incendiul de la Grenfell Tower din Londra, soldat cu cel puţin 80 de morţi, este „cel mai tragic exemplu al posibilelor consecinţe ale austerităţii”.

Aceste critici reiau argumentele supravieţuitorilor tragediei care îi acuză pe administratorii blocului-turn că au făcut economii în detrimentul siguranţei lor, pentru că proveneau din medii modeste.

La sfârşitul după-amiezii, liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a insistat asupra acestei teme declarând în faţa Parlamentului că politica guvernului este „brutală faţă de cei mai săraci”.

Numele celui care, în opinia generală, a reuşit în campania sa pentru legislative, a fost frecvent scandat de manifestanţi, care au cântat „Oh, Jeremy Corbyn!” pe notele melodiei „Seven nation army” (The Whites Stripes), devenit imnul stângii radicale.

Joi, Theresa May a obţinut la limită votul de încredere în Parlament, cu sprijinul controversat al DUP, un mic partid ultraconservator din Irlanda de Nord. Guvernul său a dat miercuri primele semne de flexibilitate în politica de austeritate, afirmând că ar putea revizui în creştere salariile bugetarilor.

Nicio decizie nu va fi luată însă înainte de votul asupra bugetului, aşteptat în toamnă, mai scrie AFP.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...