Mike Pence nu se va opune validării victoriei lui Joe Biden, în ciuda presiunilor făcute de Trump

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ''constrângerilor'' Constituţiei, relatează AFP. citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 06 ian. 2021, 19:14
Mike Pence nu se va opune validării victoriei lui Joe Biden, în ciuda presiunilor făcute de Trump

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

„Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaşte niciodată”, a declarat Trump în faţa participanţilor la un miting – finanţat de echipa sa de campanie – în zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. „Vom opri acest furt”, a declarat el, cu două săptămâni înaintea preluării funcţiei de către preşedintele ales Joe Biden.

„Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare”, a spus Trump, insistând asupra ipotezei fraudei electorale.

De asemenea, Trump i-a cerut miercuri vicepreşedintelui său Mike Pence să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului, calificându-i pe aleşii republicani drept ‘slabi’ şi ‘patetici’.

„Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile”, a declarat preşedintele aflat la final de mandat în faţa mulţimii de susţinători adunaţi la Washington. „Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră”, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că se îndoieşte de atitudinea vicepreşedintelui său.

Mike Pence urmează să prezideze o sesiune comună a Congresului pentru a înregistra formal votul marilor electori în favoarea lui Joe Biden. Rolul său este strict protocolar.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...