1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Mike Pence: SUA sunt decise să continue parteneriatul cu Uniunea Europeană

Statele Unite sunt decise să continue cooperarea şi parteneriatul cu Uniunea Europeană, a declarat luni, la Bruxelles, vicepreşedintele american Mike Pence, care a evocat un 'angajament puternic' al preşedintelui Donald Trump în acest sens, transmit AFP şi Reuters.

20 feb, 2017 | Agerpres

Pence a fost primit luni de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi are prevăzută o întrevedere şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

''Astăzi am privilegiul, în numele preşedintelui Trump, de a exprima angajamentul puternic al Statelor Unite de a continua cooperarea şi parteneriatul cu Uniunea Europeană'', a afirmat vicepreşedintele SUA la finalul întrevederii cu Donald Tusk.

''Indiferent de diferenţele dintre noi, continentele noastre au o moştenire şi valori comune şi, mai presus de orice, acelaşi scop de a promova pacea şi prosperitatea prin libertate, democraţie şi stat de drept. Faţă de toate aceste obiective noi rămânem angajaţi'', a subliniat el.

La rândul său, Donald Tusk a spus la finalul convorbirilor cu Mike Pence că Uniunea Europeană poate conta pe sprijinul 'fără echivoc' al Statelor Unite.

Înaintea întâlnirii cu vicepreşedintele american, Jean-Claude Juncker a estimat că Statele Unite au nevoie de o Uniune Europeană puternică şi unită. ''Cred că SUA au nevoie de o Uniune Europeană solidă, unită, cu privire la toate chestiunile posibile. Nu este momentul ca Europa să se dividă în foste categorii naţionale, provinciale'', a estimat Juncker.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO