Miliardarii din Asia se îmbogăţesc mai repede decât cei de pe alte continente – studiu

Miliardarii din Asia, începând cu magnaţii chinezi, s-au îmbogăţit în acest an mai repede decât alţi oameni de afaceri foarte bogaţi din restul lumii, informează un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Economica.net - mie, 17 sept. 2014, 15:31
Miliardarii din Asia se îmbogăţesc mai repede decât cei de pe alte continente - studiu

Averea cumulată a miliardarilor din Asia atinge 1.410 miliarde de dolari, cu 18,7% mai mult comparativ cu anul trecut, relevă acest studiu realizat de Wealth-X, o societate de cercetare specializată în persoane foarte bogate, în colaborare cu banca elveţiană UBS.

Numărul de miliardari din Asia s-a majorat doar în acest an cu 52 de persoane, dintre care 33 locuiesc în China, adică 63,5% dintre cei nou-intraţi în acest club extrem de închis, totalul ridicându-se la 560 de miliardari pe acest continent.

În timp ce Asia se află pe locul trei, în urma Europei şi Americii de Nord, în ceea ce priveşte numărul total de miliardari, ‘super bogaţii’ continentului asiatic şi-au văzut averile crescând mai repede decât toţi ceilalţi bogaţi ai lumii, dezvăluie studiului. Asia reprezintă 30% din creşterea netă a averilor miliardarilor din lume în 2014.

Numărul de miliardari din întreaga lume a crescut cu 7% în comparaţie cu anul trecut, pentru a atinge recordul de 2.325 de persoane foarte bogate, cu 155 mai mulţi ca anul precedent. Averile lor cumulate se ridică la 7.300 de miliarde de dolari, în creştere cu 12%.

Europa se află în frunte cu 775 de miliardari, urmată de America de Nord (609), Asia (560) şi, mult în urmă, Orientul Mijlociu (154).

‘Dezvoltarea Asiei în ceea ce priveşte puterea economică mondială a început deja, iar performanţa miliardarilor din regiune ilustrează forţa acesteia din urmă şi numeroasele oportunităţi pe care le oferă ea pentru acumularea de bogăţii’, subliniază studiul.

Cei mai mulţi dintre miliardarii din Asia şi-au adunat averile în regiune, în principal datorită afacerilor imobiliare şi conglomeratelor industriale. Doar 11% dintre ei şi-a făcut averile prin activităţi financiare, bancare sau investiţii, potrivit aceleiaşi surse.

Miliardarii din Asia sunt, de asemenea, cei mai tineri din lume, cu o vârstă medie de 61 de ani, dintre care doar 13% şi-au moştenit averile.

La nivelul Asiei, China totalizează cel mai mare număr de miliardari (190), fiind urmată de India (100), Hong Kong (82), Japonia (33) şi Singapore (32).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...