1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Miliardarul american David Koch, un finanţator al cauzei conservatoare, încetează din viaţă la vârsta de 79 de ani

Miliardarul american David Koch, care a cheltuit împreună cu fratele său Charles sute de milioane de dolari pentru a influenţa politică americană, a decedat, a anunţat vineri fratele său, relatează AFP, potrivit News.ro.

23 aug, 2019 | News.ro

"Cu inima grea, anunţ dispariţia fratelui meu David", a anunţat Charles Koch, CEO-ul conglometarului Koch Industries, într-un comunicat, precizând că fratele sau avea un cancer, în stadiu avansat, la prostată de 27 de ani.

David Koch, care avea 79 de ani, controla împreună cu fratele său Koch Industries, a doua cea mai mare întreprindere necotată pe bursă din Statele Unite, cu sediul la Wichita, în Kansas, şi cu activităţi din sectoarele chimic şi petrolier şi până în sectorul hârtiei, potrivit News.ro.

El era a 11-a cea mai bogată persoană din lume, la egalitate cu fratele său, potrivit clasamentului Forbes, care-o estimează averea la 42 de miliarde de dolari.

Un libertarian, el finanţa împreună cu Charles Koch o reţea de organizaţii conservatoare cu scopul afişat de a influenţa alegerile americane, inclusiv Americans for Prosperity - axată pe scăderi de impozite şi dereglementare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO