Miliardarul american Wilbur Ross va prelua o participaţie importantă la Bank of Cyprus

Celebrul miliardar american Wilbur Ross a anunţat că va prelua o parte semnificativă din noile acţiuni de un miliard de euro emise de Bank of Cyprus (BoC) pentru a-şi majora capitalul, dar în acest moment nu poate preciza exact nivelul participaţiei din cauza complexităţii tranzacţiei, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 07:12
Miliardarul american Wilbur Ross va prelua o participaţie importantă la Bank of Cyprus

Luni seara, Bank of Cyprus a raportat că investitori instituţionali, inclusiv unii recomandaţi de Ross, au dorit să achiziţioneze acţiuni în valoare de un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) emise de grupul bancar cipriot, dar ar putea obţine doar titluri în valoare de 800 milioane de euro dacă actualii acţionari ai BoC vor să participe la majorarea capitalului.

‘Nu suntem deplin siguri câte acţiuni vom reuşi în final să achiziţionăm. Conducerea băncii va trebui să decidă de la cine vom prelua acele acţiuni (dacă actualii acţionari vor şi ei să cumpere noi titluri)’, a declarat Ross pentru Reuters.

Din acest motiv alţi investitori cărora Ross le-a recomandat să achiziţioneze acţiuni la BoC încă nu şi-au făcut public numele, a explicat miliardarul, adăugând că valoarea participaţiei pe care vor să o cumpere investitorii se ridică la 400 milioane de euro.

‘Cel mai important este ca acest grup de investitori să joace un rol activ în afacerile băncii’, a subliniat Ross, care a cumpărat acţiuni şi la alte instituţii afectate de criza datoriilor – Bank of Ireland şi Eurobank.

Întrebat dacă va participa la majorarea capitalului grupului portughez Banco Espirito Santo, miliardarul a răspuns că nu a avut timp să analizeze această tranzacţia dar ‘întotdeauna caut oportunităţi, voi continua să urmăresc ce se întâmplă cu băncile din Italia, Spania şi Portugalia’.

Marţi, directorul general al băncii cipriote, John Hourican, a anunţat că în septembrie BoC ar putea emite obligaţiuni convertibile în valoare de 500 milioane de euro – un miliard de euro, cu o dobândă ‘de peste 3%’.

Bank of Cyprus este una din cele patru bănci cipriote care participă la testele de stres derulate de BCE în acest an.

Rezultatele trimestriale arată că, în perioada ianuarie-martie 2014, BoC a înregistrat primul profit din ultimele şapte trimestre.

John Hourican a venit la conducerea Bank of Cyprus în octombrie 2013 şi, de atunci, a finalizat vânzarea operaţiunilor din Ucraina, a vândut o participaţie minoritară deţinută la Banca Transilvania din România şi unele credite în Serbia.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...