Miliardarul Niculae construieşte un orăşel în mijlocul Capitalei. Vezi VIDEO cu proiectul

Peste trei ani în zona Grozăveşti - Regie din Bucureşti va apărea un ansamblu rezidenţial şi de birouri cu spital şi hotel întins pe 7 hectare. Proiectul este dezvoltat de o firmă deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae şi costă 150 de milioane de euro.
Florin Cojocaru - joi, 04 oct. 2012, 21:13

Miliardarul din chimie Ioan Niculae va începe de la anul construcţia unui ansamblu rezidenţial şi de birouri pe fosta platformă de la Tutunul Românesc în zona Grozăveşti – Regie din Bucureşti. Proiectul va purta numele de Belvedere şi a obţinut deja PUZ – ul de la Primărie în urmă cu o lună. Finalizarea lucrărilor este aşteptată pentru 2015. „Vom avea trei turnuri de birouri de 36, 30 şi 14 etaje, spaţii de locuit, un hotel şi un spital privat. Construcţia va fi pe cele 7 hectare pe care le deţinem la Tutunul Românesc, lângă Carrefour Orhideea, în ceea ce e noul centru comercial şi financiar al Bucureştiului”, spune Niculae pentru ECONOMICA.NET. Potrivit acestuia, costul întregului ansamblu este de 150 de milioane de euro dintre care doar 30% reprezintă contribuţie proprie iar restul surse atrase.

În unul dintre cele două turnuri ar urma să se mute compania InterAgro, principala sursă de bani a miliardarului, însă cea mai mare parte a spaţiilor de birouri ar urma să fie închiriată către terţi. Potrivit PUZ-ului, cel mai înalt dintre turnuri se va ridica la 119 metri deasupra solului ceea ce face din acesta a doua cea mai înală clădire din România după turnul Raiffeisen din Pipera -Bucureşti care are 137 de metri.

Turnurile de birouri Belvedere se pot face în zona Grozăveşti dar nu s-ar potrivi estetic cu celelalte clădiri din zonă „ Nu e o problemă de sol acolo, s-ar putea face, dar ar fi păcat pentru că nu s-ar potrivi specificului zonei”, spune Arhitectul-Şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Vehiculul investiţional în dezvoltarea acestui proiect este compania New Century Development care a fost capitalizată de mai multe ori în ultimii ani tocmai pentru a pregăti intrarea în forţă a lui Niculae în imobiliare. În urmă cu un an, patronul InterAgro aprecia că piaţa imobiliară ar urma să dea semne de revenire din 2013 şi că investeşte acum în segmentul rezidenţial şi de birouri ca să prindă cele mai bune preţuri de construcţie.

InterAgro este principalul jucător din industria chimică românească deţinând şase fabrici de îngrăşăminte. Totodată, compania patronată de Ioan Niculae deţine poziţia a doua în topul celor mai mari exploatatori de terenuri agricole din ţară cu 55.000 de hectare.

Ioan Niculae este al doilea cel mai bogat român, potrivit Capital, având o avere estimată de circa 1,6 miliarde de euro. Are afaceri în industria chimică, agricultură, energie, tutun, turism, transporturi aeriene şi fotbal.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...