Milionarul Porumboiu taie din onorariul consultanţilor de la BDO Audit

Acţionarii producătoarei de lactate Ilvas Vaslui au prelungit mandatul auditorului financiar extern BDO Audit, dar i-au redus onorariul cu 5%, potrivit unui raport trimis la Bursă. Ilvas este controlată de fostul arbitru de fotbal Adrian Porumboiu, devenit un proeminent om de afaceri, mai ales prin firma familiei Racova.
Adrian N. Ionescu - mar, 08 ian. 2013, 10:03
Milionarul Porumboiu taie din onorariul consultanţilor de la BDO Audit

Ilvas Vaslui (ILVA) este o companie care valorează 5,8 milioane de lei pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), iar Racova are peste 55% din acţiuni. Adrian Porumboiu controlează direct 8% din acţiuni, iar un cunoscut investitor la bursă, Adrian Andrici – 5,4%. Acţiunile ILVA sunt foarte puţin lichide.

Firma de prelucrare a laptelui Ilvas are o capacitate de producție de 1.200 de tone pe zi şi lapte din două ferme proprii. Produce laptele Vio.

Averea lui Adrian Porumboiu este estimată la circa 170 de milioane de euro, principalele sale afaceri fiind în agricultură, zootehnie, turism, producţie alimentară şi fotbal.

BDO România este a cincea firmă de audit şi consultanţă din ţară, după cum reţeaua globală BDO ocupă acelaşi loc în ierarhia mondială, dispunând de peste 54.000 profesionişti, care operează în 138 de ţări, potrivit datelor firmei.

Prin cel mai mare holding agricol din Moldova, Racova Com Agro Pan Vaslui, Porumbouiu mai controlează Comcereal Vaslui (de asemenea tranzacţionată la bursă sub simbolul CCEV). Comcereal valorază la bursă peste 72 de milioane de lei.

Racova Com Agro Pan Vaslui, are şi producătoarea de ulei comestibil Ulerom Vaslui. Grupul de firme al lui Porumboiu mai deţine 196 de magazine proprii de desfacere în toata Moldova, fabrici de pâine în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Vaslui, Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni, Solca şi Bârlad.

Firmele sale lucreaza 47.000 de hectare de pământ, în patru judeţe din Moldova, din care o parte sunt luate în arendă. Porumboiu spune că mai vrea să cumpere pământ.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul german de turism rtk intră în România
Grupul german de turism rtk intră în România
Rtk românia, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității sale pe piața......
Ce spune conducerea Alpha Bank după ce angajații au declanșat conflictul de munca
Ce spune conducerea Alpha Bank după ce angajații au declanșat conflictul de munca
Conducerea Alpha Bank spune că se află în proces de negociere a contractului colectiv de muncă de la începutul anului. ...
Reacția UNSAR cu privire la modificarea Legii RCA: Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina
Reacția UNSAR cu privire la modificarea Legii RCA: Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își ...
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a transmis astăzi un punct de vedere cu privire ...
Ministerul Energiei: Facturile la gaze naturale s-au ieftinit în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%
Ministerul Energiei: Facturile la gaze naturale s-au ieftinit în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%
Preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% faţă de preţurile ...