Min. Muncii: Creşterea ocupării forţei de muncă asigură sustenabilitatea sistemului public de pensii

Sustenabilitatea sistemului public de pensii se realizează, în primul rând, prin creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, respectiv prin crearea de locuri de muncă, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Georgeta Bratu.
Economica.net - mar, 20 nov. 2012, 16:39
Min. Muncii: Creşterea ocupării forţei de muncă asigură sustenabilitatea sistemului public de pensii

‘Pentru Ministerul Muncii, principala preocupare este sustenabilitatea sistemului public de pensii, care nu poate fi realizată numai prin grijă faţă de gestionarea banului sau prin modificarea legislaţiei de asigurări sociale ci, în primul rând, prin măsuri de ocupare, deci prin creşterea numărului contributorilor’, a spus Georgeta Bratu.

Aceasta a adăugat că, în ultima perioadă, MMFPS s-a axat atât pe gestionarea legislaţiei de asigurări sociale care nu a mai putut fi modificată ‘având în vedere şi acordul cu FMI’, cât şi pe zona de ocupare.

‘Încercăm să introducem în Legea 76 noi măsuri, atât pentru angajaţi cât şi pentru angajatori, care să stimuleze ocuparea forţei de muncă. Totodată, avem în lucru Planul de ocupare post-2010 care vizează măsuri pe care intenţionăm să le luăm împreună cu partenerii sociali pentru creşterea gradului de ocupare. De asemenea, lucrăm la Strategia de ocupare şi la alte strategii sectoriale, urmărind acelaşi scop – crearea de locuri de muncă’, a afirmat secretarul se stat Georgeta Bratu.

Marţi, think-tank-ul Expert Forum şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti au organizat o dezbatere privind evoluţiile şi perspectivele sistemului de pensii din România.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...