1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Miniștrii de externe ai Kazahstanului și României au discutat acțiuni comune în lupta împotriva epidemiei cu COVID-19

La inițiativa părții române a avut loc o discuție telefonică a Ministrului Afacerilor Externe al Kazahstanului, Mukhtar Tileuberdi, cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, se arată într-un comunicat al Ministerului român de Externe.

06 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Un subiect aparte al discuției a fost acțiunile comune ale celor două țări în perioada răspândirii epidemiei COVID-19. În special, M. Tileuberdi și-a exprimat recunoștința față de partea română în repatrierea cetățenilor kazahi. La rândul său, B. Aurescu a mulțumit pentru acordarea de asistență companiilor aeriene române în implementarea transportului regulat de tranzit de mărfuri medicale din China pe teritoriul Kazahstanului.

În timpul conversației, părțile au abordat, de asemenea, o gamă largă de probleme, acordând o atenție deosebită intensificării contactelor politice, aprofundării relațiilor comerciale, investiționale și cultural-umanitare.

S-a menționat că un eveniment important în a doua jumătate a anului 2020 va fi cea de-a 15-a Ședință a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercială, economică, științifică și tehnică, în cadrul căreia este planificat să discute perspectivele de implementare a proiectelor reciproc benefice (transport, logistică, produse farmaceutice, energie, agricultură, infrastructură dezvoltare, turism, educație).

În același timp, conducătorii instituțiilor de politică externă au apreciat foarte mult activitățile KazMunayGas International, unul dintre cei mai mari investitori în economia românească.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO