Ministerele Economiei și Finanțelor au în proiect realizarea unei scheme de sprijinire a marilor contribuabili

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat joi că, la ora actuală, se lucrează la crearea unei scheme de sprijin asemănătoare IMM Invest pentru marii contribuabili, informează Agerpres.
Economica.net - joi, 23 apr. 2020, 16:36
Ministerele Economiei și Finanțelor au în proiect realizarea unei scheme de sprijinire a marilor contribuabili

„Am discutat cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi lucrăm împreună la o schemă de sprijin asemănătoare celei de la IMM Invest pentru marii contribuabili, pentru marile companii. Probabil că vom folosi Eximbank sau CEC ca bănci şi nu aş vrea să vă spun înainte despre ce e vorba. Când ministrul Finanţelor are finalizat şi când, împreună, cădem de acord pe această schemă de sprijin o vom prezenta public. E prematur acum să vin să vă spun înainte ceva, ţinând cont că Ministerul Finanţelor lucrează la proiect, e titularul acestei scheme de sprijin, Eximbank (foto sediu) şi CEC fiind în autoritatea Ministerului de Finanţe”, a afirmat Popescu, la Digi 24.

Tot joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va apărea o ordonanţă cu măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici, indiferent de domeniul de activitate, adăugând că ministerul monitorizează tot ce se întâmplă în această perioadă în agricultură pentru a-i spijini „în mod real” pe cei care au suferit din cauza pandemiei.

„Primele trei ordonanţe care se referă la sprijin sunt valabile pentru toţi agenţii economici indiferent de domeniul de activitate, iar astăzi sau cel puţin în săptămâna aceasta o să apară o ordonanţă în care vor fi măsuri de sprijin şi pentru marii agenţii economici. Până acum tot ceea ce a apărut a fost pentru personalul care era în şomaj tehnic, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar astăzi o să apară măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici. (…) Monitorizăm tot ce se întâmplă în această perioadă, să-i vedem exact pe cei care au avut pierderi de venit, să-i sprijinim în mod real pe cei care au suferit foarte mult din cauza acestei pandemii şi mai ales din cauza celor dispuse de către autorităţi – unde am dispus încetarea unor activităţi – dar şi pe cei care au avut pierderi ca şi consecinţă a evoluţiei pandemiei. Trebuie făcută o analiză foarte corectă şi foarte exactă în aşa fel încât să putem reporni economia în toate domeniile sale”, a precizat Oros, la Digi 24.

Întrebat la cât s-ar putea ridica sprijinul financiar pentru cei care au avut de suferit în agricultură din cauza pandemiei de coronavirus, Oros a subliniat că nu poate oferi cifre, pentru că nu se cunoaşte deocamdată dimensiunea pagubelor.

În data de 17 aprilie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţa demararea celui mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest.

La scurt timp de la lansare, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) informa că portalul imminvest.ro s-a blocat, înregistrând o rată de înscriere de peste 200 de aplicaţii pe secundă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei. Ulterior, nici site-ul www.fngcimm.ro nu a mai putut fi accesat.

Ministrul de Finanţe a scris în aceeaşi zi, pe Facebook, faptul că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest.

Miercuri, Florin Cîţu a precizat că site-ul IMM Invest este supus, în această perioadă, unor teste de fiabilitate, adăugând că vrea să se asigure că atunci când va porni nu vor mai exista probleme.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Şeful BCE: Inflaţia în zona euro va scădea treptat în 2022
Şeful BCE: Inflaţia în zona euro va scădea treptat în 2022
Inflaţia în zona euro va scădea treptat pe parcursul acestui an, deoarece principalii factori care o influenţează, precum ...
FLOWX.AI, o platformă IT lansată de români, deschide un birou la Paris
FLOWX.AI, o platformă IT lansată de români, deschide un birou la Paris
FLOWX.AI, platforma enterprise care le oferă organizațiilor mari posibilitatea construirii unor experiențe digitale moderne, ...
Record – Cel mai mare număr de cazuri noi din România, de la începutul pandemiei: peste 19.000 de infecţii în 24 de ore – Coronavirus, joi, 20 ianuarie 2022
Record – Cel mai mare număr de cazuri noi din România, de la începutul pandemiei: peste 19.000 de infecţii în ...
Criza Coronavirus joi, 20 ianuarie 2022 - 19.105 cazuri noi, 39 de morţi, în 24 de ore. Rata de incidenţă COVID-19 calculată ...