1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Agriculturii a primit 3,445 de miliarde de lei la rectificare. Vor fi acordate despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost suplimentat cu 3,445 de miliarde de lei, iar acest lucru permite institutiei să acorde despăgubiri pentru secetă aşa cum nu s-a mai făcut de mulţi ani, a anunţat, vineri, ministrul de resort, Adrian Oros (foto).

15 aug, 2020 | Agerpres

"Azi, în şedinţa de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei.
Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani. Ne permite să facem plăţile în avans pentru subvenţiile din campania 2020. Vreau să fac o precizare: am făcut demersurile la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisiei. Suntem pregătiţi. De asemenea, ne permitem să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări şi de cei din apicultură, pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei de Covid-19", a precizat Oros, la finalul şedinţei de Guvern.


"Aşa cum am promis ne ţinem de cuvânt şi sperăm că la rectificarea din octombrie, aşa cum a promis ministrul Cîţu (ministrul Finanţelor n.r.) să acoperim şi celelalte nevoi pe care agricultura românească le are", a adăugat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO