1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Ministerul Apărării va demara, în 2018, procedurile de achiziţie a patru corvete multifuncţionale, a anunţat Mihai Fifor

Ministerul Apărării Naţionale va demara, în 2018, procedurile de achiziţie a patru corvete multifuncţionale, a anunţat, joi seară, ministrul Mihai Fifor.

30 noi, 2017 | Agerpres

Potrivit acestuia, o mare parte din bugetul de investiţii de care Ministerul Apărării Naţionale va dispune anul viitor va fi utilizată pentru dotarea marinei militare.

'Eu am decretat că anul 2018 este anul Marinei militare româneşti. Dacă până acum ne-am apropiat foarte mult de forţele aeriene ... şi avem în dotare F16 şi continuăm înzestrarea cu încă 36 de aparate F16 pentru forţele aeriene. Dacă Patriot se leagă foarte mult de apărarea antiaeriană, TAB-urile de forţele terestre, ei bine, ne uităm cu mare drag către marina militară şi anul viitor demarăm programul Corvete multifuncţionale, pe care îl avem tot ca program major de înzestrare', a afirmat Fifor, la Antena 3.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a spus că toate cele patru nave militare ar urma să fie produse într-un şantier naval din România, aceasta fiind una dintre condiţiile de participare la licitaţie.

'Dacă această procedură competitivă merge aşa cum trebuie, fără niciun fel de hopuri, fără contestaţii, putem avea în doi ani prima corvetă. Noi vom face o procedură competitivă. Ne dorim ca această corvetă să fie produsă în România şi va fi una dintre condiţiile acestui dialog competitiv ca această corvetă să fie produsă într-un şantier naval românesc', a adăugat Fifor, subliniind că 'foarte multe companii mari se arată deja interesate de această procedură'.

Totodată, el a anunţat că în 2018 vor fi alocate fonduri pentru modernizarea fregatelor 'Regele Ferdinand' şi 'Regina Maria', dar şi pentru înzestrarea acestora cu echipamentele de luptă necesare.

'Noi avem nevoie de o armată foarte bine înzestrată, o armată performantă, pentru că, să nu uităm, România este ţară membră a NATO şi în momentul în care am ales să devenim parteneri NATO ne-am asumat şi nişte obligaţii. Una dintre aceste obligaţii este dotarea şi înzestrarea Armatei Române. Nu poţi face performanţă plecând fără ce îţi trebuie în teatrele de operaţii', a mai spus Mihai Fifor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO