Ministerul Comunicaţiilor a publicat chestionarul online privind reglementarea domeniilor .ro

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a lansat în consultare publică reglementarea Domeniului de Nivel Superior '.ro', în prima fază cei interesaţi de această temă urmând să completeze online un chestionar dedicat, cu dată limită pentru a răspunde la întrebări 28 februarie 2017, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort.
Economica.net - mar, 31 ian. 2017, 09:42
Ministerul Comunicaţiilor a publicat chestionarul online privind reglementarea domeniilor .ro

Dezbaterea va cuprinde atât principiile de reglementare, cât şi proiectul de lege, înainte ca acesta să fie prezentat Guvernului în formă finală. În plus, prin chestionarul intitulat ‘Principiile de reglementare a domeniilor .ro’, ministerul de resort urmăreşte să obţină punctele de vedere ale celor interesaţi de reglementarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’.

Calendarul consultării publice debutează cu publicarea online, pe site-ul MCSI, a chestionarului referitor la principiile ce vor sta la baza reglementării. Răspunsurile la întrebări şi orice alt punct de vedere vor putea fi transmise până la data de 28 februarie 2017.

Ulterior, în intervalul 1 martie – 30 iunie 2017, un grup inter-instituţional va redacta proiectul de lege, pornind de la punctele de vedere primite, iar în 31 martie MCSI va organiza o întâlnire la sediul ministerului pentru a consulta părţile interesate cu privire la elaborarea proiectului de lege privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’.

De asemenea, în luna iulie, ministerul va publica spre consultare proiectul de lege, pentru cel puţin 30 de zile, timp în care instituţia va organiza cel puţin o dezbatere pe marginea acestuia.

În toamna acestui an, în luna septembrie, ca urmare a procesului de consultare publică, Ministerul Comunicaţiilor va prezenta forma finală a proiectului de lege în şedinţă de Guvern.

‘Chestionarul este organizat în 3 secţiuni, fiecare acoperind una dintre temele majore de dezbatere: valabilitatea înregistrării domeniului, gestionarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’ şi stabilirea preţului pentru domenii. Pentru a putea înţelege şi contribui la principiile care vor sta la baza legii privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’, considerăm utilă documentaţia la care se face referire în rândurile de mai jos’, se precizează în comunicatul citat.

Ministerul Comunicaţiilor anunţa, recent, că a mandat membrii Consiliului de Administraţie ai Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) să anuleze hotărârea Consiliului de Administraţie ICI cu privire la implementarea serviciului de înregistrare şi mentenanţă a domeniilor ‘.ro’.

‘Având în vedere programul legislativ al Guvernului pentru perioada 2017-2020 şi lista priorităţilor legislative ale Guvernului României pentru prima sesiune parlamentară a anului 2017, ce prevede un proiect de lege privind administrarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a mandatat membrii Consiliului de Administraţie ai Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) să anuleze hotărârea Consiliului de Administraţie ICI cu privire la implementarea serviciului de înregistrare şi mentenanţă a domeniilor ‘.ro’. În şedinţa Consiliului de Administraţie al ICI de astăzi, 26 ianuarie a.c., Consiliul a decis anularea hotărârii anterioare cu privire la implementarea serviciului de înregistrare şi mentenanţa a domeniilor ‘.ro”, preciza, în 26 ianuarie, ministerul de resort.

Instituţia menţiona, totodată, că ‘prin scrisoarea deschisă adresată ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, înregistrată cu nr. 505/25.01.2017 la Cabinetul Ministrului, un număr de 16 parteneri RoTLD au solicitat organizarea de consultări publice privind introducerea tarifului anual de mentenanţă pentru domeniile ‘.ro”.

Decizia de a introduce un tarif de achiziţionare, precum şi un tarif de mentenanţă anuală pentru domeniile ‘.ro’, începând cu data de 1 iulie 2017, a aparţinut Institutului Naţional de Cercetare în Informatică (ICI), gestionarul departamentului RoTLD, serviciul de administrare de domenii .ro.

Conform datelor oficiale, numărul total de domenii ‘.ro’ înregistrate în România este, la ora actuală, de aproximativ 901.130, din care 44% sunt neutilizate.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...