1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Ministerul Comunicaţiilor a transmis marţi Ministerului Fondurilor Europene fişa de proiect privind cloud-ul guvernamental

Ministerul Comunicaţiilor a transmis, marţi, Ministerului Fondurilor Europene fişa de proiect privind cloud-ul guvernamental, a declarat, miercuri, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

25 apr, 2018 | Agerpres

'În ultimele luni de când am intrat în minister era într-un anumit stadiu, însă în momentul de faţă putem vorbi de chestiuni concrete în sensul că am reuşit să avem în ultimele trei luni discuţii constructive pe acest subiect. Am refăcut protocoalele cu toate instituţiile implicate în proiect. Ieri a fost transmis către Ministerul Fondurilor Europene fişa de proiect. Deci, din momentul acesta, lucrurile cred că intră pe drumul corect în aşa fel încât putem parcurge celelalte proceduri legate de publicarea ghidului, punerea în consultare publică şi toţi paşii ce vor urma în legătură cu studiile de fezabilitate şi tot ceea ce e nevoie. Ne încadrăm, din punctul meu de vedere, până în 2020', a spus Bogdan Cojocaru.

La sfârşitul lunii martie, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, declara că Ministerul Comunicaţiilor va transmite către Ministerul Fondurilor Europene fişa de proiect pentru realizarea unui cloud guvernamental.

'Se lucrează la cloud-ul guvernamental care va îngloba toate aceste date de la toate instituţiile. Cred că foarte curând Ministerul Comunicaţiilor va transmite fişa de proiect către Ministerul Fondurilor Europene, pentru a demara procedurile necesare, astfel încât să deschidem linia de finanţare. Înseamnă conectarea tuturor bazelor de date pentru a putea lucra într-o abordare integrată', a spus Plumb, la Antena 3.

Operaţionalizarea conceptului de cloud guvernamental este menţionată în programul de guvernare postat pe site-ul Executivului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO