1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Ministerul de Externe rus a denunţat declaraţia unilaterală a SUA privind sancţiunile ONU asupra Iranului

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a denunţat duminică declaraţia unilaterală a SUA conform căreia sancţiunile ONU asupra Iranului sunt din nou în vigoare, subliniind că afirmaţiile Washingtonului nu au o bază legală, informează AFP, citat de Agerpres.

20 sep, 2020 | ECONOMICA.net

"Iniţiativele şi acţiunile ilegitime ale SUA nu pot prin definiţie să aibă consecinţe internaţionale legale pentru alte ţări", a anunţat ministerul rus într-un comunicat.

Rusia, aliat-cheie al Iranului, a acuzat Washingtonul că se pretează la o "performanţă teatrală" şi a subliniat că declaraţiile americane "nu corespund realităţii".

Ea a acuzat SUA că "încearcă să forţeze toată lumea să poarte ochelari de realitate virtuală" şi să accepte viziunile drept fapte reale. Atitudinea Washingtonului "a dat o puternică lovitură autorităţii Consiliului de Securitate al ONU" şi a arătat deschis "dispreţ pentru deciziile acestuia şi pentru legislaţia internaţională în ansamblul ei. Este inacceptabil, şi nu doar pentru noi, ci şi pentru alţi membri ai Consiliului de Securitate", a afirmat ministerul rus.

Rusia a declarat că "susţine deplin" poziţia majorităţii din Consiliul de Securitate, potrivit căreia iniţiativele Washingtonului sunt "nule" din punct de vedere legal.

Ea a adăugat că eforturile pentru punerea în aplicare a acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian vor fi continuate.

Statele Unite au proclamat unilateral în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică că sancţiunile Naţiunilor Unite contra Iranului sunt din nou în vigoare şi au promis să îi pedepsească pe cei care le încalcă, într-un gest care riscă să mărească izolarea lor, dar şi tensiunile internaţionale.

Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, măsurile punitive au intrat "din nou în vigoare" sâmbătă, la orele 20.00 (duminică, 00.00 GMT)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO