1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Ministerul de Interne a sporit măsurile de securitate la graniţa cu Serbia din cauza imigranţilor

Măsuri sporite de securitate au fost luate, începând din noaptea de joi spre vineri, la frontiera cu Serbia, unde au fost alocate forţe suplimentare de la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie, după ce în această săptămână au fost depistate două încercari de trecere ilegală a frontierei verzi de către grupuri de imigranţi.

19 aug, 2016 | News.ro

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, începând din noaptea de joi spre vineri, pe lângă dispozitivul existent la frontiera cu Serbia s-au alăturat maşini de termoviziune, patrule canine şi echipe terestre suplimentare. De asemenea, un elicopter al MAI va survola şi va susţine aerian aceste misiuni de la sol, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

La rândul său, Poliţia de Fronfieră a anunţat că începând din noaptea de joi spre vineri, pentru creşterea gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Timiş, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi ai Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterea a gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă.

În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţie, mai arată Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă.

"Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu. Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au mai desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului", mai spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

viewscnt

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO