Ministerul Economiei: Statul român redevine acţionar majoritar la Şantierul DMHI Mangalia

Tranzacţia prin care Ministerul Economiei preia pachetul majoritar de 51% la şantierul DMHI Mangalia a fost finalizată, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, luni, AGERPRES.
Economica.net - lun, 23 iul. 2018, 10:17
Ministerul Economiei: Statul român redevine acţionar majoritar la Şantierul DMHI Mangalia

Astfel, Ministerul Economiei, prin şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deţine 49% şi va prelua controlul operaţional.

‘Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii. În calitate de acţionar majoritar statul român va monitoriza cu atenţie evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial’, se mai arată în comunicat.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat că acum există motive de optimism în interiorul companiei şi în rândul comunităţii locale, care s-a aflat o perioadă mult prea îndelungată de timp într-o situaţie dificilă.

‘Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact 4 luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia’, a completat ministrul, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, este o premieră pentru România ca statul român să redevină acţionar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat.

‘Şantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reuşită majoră. Totodată, este o dovadă a politicii economice naţionale demne pe care şi-a asumat-o Guvernul şi este o dovadă că ne ţinem de cuvânt şi că realizăm ceea ce spunem că vom realiza’, a mai afirmat ministrul Economiei.

La rândul său, Frank Eggink, membru în consiliului de administraţie al Damen Shipyards Group şi CFO, a anunţat că vor fi păstraţi în companiei angajaţii calificaţi.

‘Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să stabilizeze ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziţie lină şi va păstra angajată resursa umană talentată şi calificată’, a afirmat Egglink, citat în comunicatul ministerului.

Te-ar mai putea interesa și
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini în 2020. Cu toate acestea, antreprenorii români......
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa.
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...