Ministerul Energiei a publicat un raport privind strategia energetică

Ministerul Energiei a publicat Raportul consolidat al etapei de analiză calitativă din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României, se arată într-un comunicat de presă, citat de HotNews. Potrivit acestuia, raportul este un document intermediar în elaborarea noii Strategii Energetice a României. Raportul a fost publicat pe pagina de internet a Ministerului Energiei şi poate fi consultat în sectiunea Strategie Energetică, Rapoartele Sesiunilor de lucru.
Economica.net - mar, 19 iul. 2016, 13:59
Ministerul Energiei a publicat un raport privind strategia energetică

„Suntem în grafic în ceea ce priveste elaborarea Strategiei Energetice Naţionale şi ce mă bucură cel mai mult la acest document este participarea largă a specialiştilor din domeniul energetic. Vreau să subliniez încă o dată că deşi acest document este coordonat de Ministerul Energiei, el nu ne aparţine nouă ci intregului domeniu. Am propus elaborarea unei Strategii Energetice la începutul mandatului pentru că avem nevoie cu toţii de linii directorare pentru anii care urmează şi de predictibilitate în politicile publice. Punerea în dezbatere publică a rapoartelor Strategiei Energetice a fost un exerciţiu impresionant pentru o instituţie publică de calibrul Ministerului Energiei şi faptul că am reuşit să implicăm aproape 300 de specialişti în elaborarea Strategiei este deja o performanţă notabilă. Raportul consolidat pe care îl publicam astăzi este şi el disponibil publicului interesat şi sper ca interacţiunea cu societatea civilă să ajute încă o dată la rafinarea ipotezelor finale”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat de HotNews.

Structura raportului este definită de cele cinci teme de dezbatere ale sesiunilor de lucru organizate de Ministerul Energiei, în cadrul procesului de elaborare a Strategiei, în perioada 9 martie-14 aprilie 2016. La aceste sesiuni au participat circa 250 de specialişti ai mediului academic, ai asociaţiilor de producători, distribuitori şi consumatori de energie, ai organizaţiilor nonguvernamentale, ai agenţiilor de reglementare, ai Guvernului şi ai Parlamentului României.

Documentul de faţă se bazează pe minutele sesiunilor de lucru, pe observaţiile, comentariile şi propunerile rezultate din consultarea publicăa, dar şi pe alte studii şi documente strategice de nivel naţional şi internaţional. Raportul prezintă, aşadar, o armonizare a poziţiilor partilor interesate, dar nu reprezintă, în acest stadiu, poziţia oficială a Ministerului Energiei.

Elaborarea Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, an ăncheiat etapa complexă a analizei calitative, care a reunit circa 250 de specialişti in sesiuni de lucru acoperind marile teme ale energiei.

Te-ar mai putea interesa și
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 - Pfizer, 8.481 - AstraZeneca şi 8.623 -......
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
Banca Centrală Europeană va încetini până în iulie ritmul achiziţionării de obligaţiuni şi va indica la finalul ...
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Premierul Florin Cîţu a declarat că nu există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii privind raportarea ...
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiaza, se circulă în condiţii de aglomeraţie, ...