Ministerul Finanțelor își schimbă site-ul îmbătrânit. Oferă 175 de lei pe oră IT-iștilor tentați

Ministerul Finanțelor intenționează să achiziționeze servicii de suport pentru înlocuirea actualului site, neactualizat din 2010, cu unul modern și migrarea pe platforma tip portal JAVA - Liferay, conform unei scrisori de intenție publicată ieri. Noua interfață grafică a fost creată de Ascociația Code4Romania, iar pentru implementare, Ministerul oferă IT-iștilor interesați 175 de lei pe ora de lucru. Termenul maximum de depunere a ofertelor expiră mâine la miezul nopții.
Ionut Tudorica - mie, 04 nov. 2020, 12:21
Ministerul Finanțelor își schimbă site-ul îmbătrânit. Oferă 175 de lei pe oră IT-iștilor tentați

Valoarea estimată de către autoritatea contractantă pentru această achiziție este de 35.000,00 lei fără TVA, respectiv 41.650 lei cu TVA, reprezentând valoarea pentru 200 de ore de suport online pentru platforma Liferay la un tarif orar estimat de 175 lei fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este 05/11/2020 ora 23:59.

Potrivit caietului de sarcini, site-ul n-a mai fost actualizat din 2010. Actualul site este depășit și trebuie înlocuit deoarece nu facilitează accesul la informații de interes public printr-o interfață grafică ce respecta cerințele actuale. Urmează a fi implementat prototipul de sit web furnizat de Asociația Code4Romania, solicitat de MFP.

Editarea anumitor secțiuni din site necesită cunoștințe de specialitate IT, implicând astfel resursa umană specializată în domeniu, care este limitată în Minister. Noul site ar permite și celorlalți lucrători ai Ministerului să actualizeze date pe site, și diferite niveluri de acces la vizualizarea și editarea datelor. 

De asemenea site-ul web actual nu se adaptează în funcție de rezoluția și formatul dispozitivului utilizat de client, chestiune care ar urma să fie rezolvată pe noul site.

Ce au de făcut IT-iștii interesați

Caietul de sarcini spune că doritorii acestui contract ar trebui să facă implementarea aspectului vizual general in conformitate cu prototipul expus. Simplificarea procesului de publicare, astfel încât întregul conținut să poată fi editat de catre persoane nespecializate în domeniul IT.  Facilitarea accesului la informații de interes public printr-o nouă interfața grafică ce

respectă cerințele actuale. Posibilitatea de extindere a serviciilor informatice web prin functionalitățile puse la dispoziție de tehnologia tip portal — Liferay: crearea unor noi proiecte web, administrarea drepturilor de accesa a utilizatorilor. Și transferul de cunoștințe pentru minim 5 persoane din cadrul Ministerului.

Stabilirea planului de lucru pentru punerea în producție a proiectului web se va face cel târziu în data de 30 noiembrie 2020.

Este o ofertă de achiziție directă și cel mai mult contează cel mai mic preț.

ECONOMICA.NET a solicitat Ministerului Finanțelor o prezentare a noii grafici a saitului însă instituția a refuzat divulgarea ei.

Aici puteți vedea caietul de sarcini

Aici puteți vedea scrisoarea de intenție

Aici accesați formularul de ofertă financiară

Aici accesați formularul de ofertă tehnică

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...