Ministerul Finanţelor a atras, luni, 500 de milioane lei de la bănci, la un randament de 2,42% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 12 luni, la un randament mediu de 2,42% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).
Economica.net - lun, 12 feb. 2018, 13:12
Ministerul Finanţelor a atras, luni, 500 de milioane lei de la bănci, la un randament de 2,42% pe an

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 712,8 milioane de lei.

De asemenea, MFP a împrumutat, luni, 100 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark pe 136 luni, la un randament mediu de 4,75% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 100 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 216,5 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 15 milioane de lei la randamentul stabilit luni.

MFP a planificat în februarie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,49 miliarde de lei, din care 3,1 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 390 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...