1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a atras, luni, peste 500 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 4,02% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 51 de luni, la un randament mediu de 4,02% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). 

24 iun, 2019 | ECONOMICA.net
Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 710,6 miliarde de lei. 

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni. 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în iunie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,425 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. 

Faţă de luna mai, împrumuturile programate de MFP în mai sunt mai mari cu 345 de milioane de lei, respectiv cu 8,5%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO