1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a împrumutat 763,2 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 763,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 33 de luni, la un randament mediu de 3,12% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

05 mar, 2020 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,228 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna martie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 15 milioane lei mai mică faţă de cea programată pentru luna februarie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO