1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

UPDATE - Finanţele au împrumutat de la bănci 347,4 milioane lei de la bănci la o dobândă de 4,78% pe an

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci 347,4 milioane de lei, la o dobândă de 4,78% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduală de 120 de luni.

18 feb, 2019 | Agerpres

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, volumul total al cererii a fost de 793,2 milioane de lei, în condiţiile în care valoarea nominală a emisiunii a fost de 200 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

MFP a planificat, în februarie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna ianuarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 30 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 347,4 milioane de lei, la o dobândă de 4,78% pe an, printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduală de 120 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 30 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 90 de milioane de lei.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO